Bursa'da Lise seçimi

gdeniz123

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Bugün çok fazla soru sordum sizlere, kusura bakmayınız :D. İş 4 sene boyunca okuyacağım okula gelince biraz düşünüp, araştırmam gerekti. Sizlere de sorayım fikirlerinizi alayım dedim.
Şimdi benim puanım 458 ve yüzdelik dilimim %5,69 il geneline göre. Bir yakınımız dershanede müdür, o dershanenin rehberine gelmemi tavsiye etti ben de gittim ve 9 tane lise tercihi yapabileceğimi söyledi. Hepsini yazdı. Bu listede:
1-Ali Osman Sönmez Fen Lisesi -- Buraya gireceğimi sanmıyorum ama genede yazdım belki bir boş yer olur
2-Bursa Anadolu Lisesi -- Burasına da giremeyebilirim. Tam emin değilim.
3-Milli Piyango -- Gidebileceğimi sanmıyorum ama genede yazabilirim.
4-Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi -- Evime biraz uzak geliyor yoksa sorun yok.
5-Şükrü Şenkaya Anadolu Lisesi -- Buraya da girebilirim ama biraz uzak.
6-Anadolu Erkek Lisesi -- Burasına girerim ve eve yakın.
7-Gazi Anadolu Lisesi -- Uzak sanırım.
8-Çamlıca Lisesi -- Uzak sanırım.
9-Atatürk Anadolu Lisesi -- Yakın lakin eğitim konusunda biraz düşük gibi geldi bana.

Burada evime yakın olanları seçmek istiyorum. Bazıları eve çok uzak ve 1-2 saatimi otobüste geçirmek istemiyorum. Atatürk Anadolu Lisesi'nin eğitimi düşük gibi geldi bana. Çamlıca, Gazi, ŞŞ Anadolu Lise'leri evime uzak olduğundan boş yer olsa bile kayıt yaptırmayı düşünmüyorum. Bu arada ben Setbaşı, İpekçilik Caddesinde oturuyorum. Erkek Lisesi evime en yakın olan yer. Şimdi ben Erkek Lisesi'nden daha iyi olan yerler varken sırf otobüsle gidip gelmem gerekecek diye gitmemek, biraz salaklık mı olur? Sizce hangi liseye gitmeliyim böyle bir durumda?

Erkek Lisesi'nden daha iyileri var ama evime uzak. Sırf evime uzak diye gidebileceğim liseye gitmemek salaklık mı olur?

Servisle veya otobüsle okula gitmek vakit kaybı gibi geliyor. Gerçi o zamanda kitap okuyabilirim ama genelde ayakta ve otobüsün dolu olacağı zamanlar otobüse bineceğim için benim için sıkıntı olur diye dedim.

Servisle veya otobüsle okula gitmek vakit kaybı gibi geliyor. Gerçi o zamanda kitap okuyabilirim ama genelde ayakta ve otobüsün dolu olacağı zamanlar otobüse bineceğim için benim için sıkıntı olur diye dedim.
Ben 4 sene otobüsle gidip geldim okula. Dolu olduğu zamanlarda vardı ama yinede gidip gelebilirsin eğlenceli oluyo. :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı