Burslu pilotaj için kötü üniversitede okunur mu?

Harvey Specter

Hectopat
Sayısal 7-8K bile yapılsa Kıbrıs'taki üniversitelere gidiliyor. 4-5K gibi sıralama yapılsa Aydın ve Okan gibi ortalama üniversitelere gidiliyor. Ücretli okumak istenirse Kıbrıs'ta 500K'dan bile okuyanlar var. Sırf ücretsiz pilotaj eğitimi verilecek diye bu kadar yüksek sıralama yapıp kötü üniversitelerde düşük öğrenci profili ile okumaya değer mi?

Sayısal 7-8K bile yapılsa Kıbrıs'taki üniversitelere gidiliyor. 4-5K gibi sıralama yapılsa Aydın ve Okan gibi ortalama üniversitelere gidiliyor. Ücretli okumak istenirse Kıbrıs'ta 500K'dan bile okuyanlar var. Sırf ücretsiz pilotaj eğitimi verilecek diye bu kadar yüksek sıralama yapıp kötü üniversitelerde düşük öğrenci profili ile okumaya değer mi?
Adamlar senin ingilizcene bakıyor. ATPL lisansına bakıyor. Nereden aldığın pek önemli değil. Ama tavsiyem Özyeğin ve Eskişehir Teknik dışındakilere gidilmez. Pandemi döneminde THK parasıyla insanları rezil edip lisans vermedi. Mezun olacağın bir üniversiteye gidilmesi mantıklı. O kadar iyi sıralamayı saçma üniversitelerde heba etmezdim. Onun yerine pilot yetiştiren firmalara giderdim. Hem işin hazır hemde para ayarlama derdi yok.

Kıbrısta okumak maddi açıdan yorucu ve yurt dışından gelen yabancı öğrenci gibi gözüktüğünden ağır prosedürler var bunları araştırmadan kıbrısa gitmeyin.

Onu da düşündümde. Mesela THY 10 yıl kendine bağlıyor 140.000 euro ödetiyor. Hem de bundan 5-6 yıl sonra THY'nin hala pilot ihtiyacı olacak mı? Bu da var.
Şuan bol bol pilot ihtiyacı var. Ayrıca sadece THY yapmıyor. Sunexpress, Pegasus gibi firmalarda yapıyor. Henüz ilk 10K'ya girmene çok varken bu kadar düşünmene gerek yok bence. Ben düşündüm ve her şeyi araştırdım gerek cadet gerek üniversite sonrası kursta lisans alan gerekse Özyeğin pilotaj mezunu pilotla görüştüm. Olmak istersen her zaman olursun. Yerinde olsam o sıralama ile hayatta pilotaj okumam. Sağlık unsuru çok önemli. Sağlığına bir şey olursa hayatı gidiyor pilotaj mezunun. Bunun yerine İTÜ'de uçak mühendisliği okur veyahut Eskişehir Teknikte uçak mühendisliği okur Cadet programlarına katılırdım. Gayet iyi de alırlardı. Sağlığın bozulursa mühendis olarak devam edersin. Ayrıca uçak mühendisliği örnek herhangi bir mühendis olarak Cadet'te şansını öne atabilirsin.

Şu an bol bol pilot ihtiyacı var. Ayrıca sadece THY yapmıyor. SunExpress, Pegasus gibi firmalarda yapıyor. Henüz ilk 10K'ya girmene çok varken bu kadar düşünmene gerek yok bence. Ben düşündüm ve her şeyi araştırdım gerek cadet gerek üniversite sonrası kursta lisans alan gerekse Özyeğin pilotaj mezunu pilotla görüştüm. Olmak istersen her zaman olursun. Yerinde olsam o sıralama ile hayatta pilotaj okumam. Sağlık unsuru çok önemli. Sağlığına bir şey olursa hayatı gidiyor pilotaj mezunun. Bunun yerine İTÜ'de uçak mühendisliği okur veyahut Eskişehir Teknikte uçak mühendisliği okur Cadet programlarına katılırdım. Gayet iyi de alırlardı. Sağlığın bozulursa mühendis olarak devam edersin. Ayrıca uçak mühendisliği örnek herhangi bir mühendis olarak Cadet'te şansını öne atabilirsin.

Hocam üniversitelerde ÇAP yapılabiliyor. O yüzden pilotluk mesleğini yapılamayacak duruma düşürülse ÇAP yapılan bölümden devam edilebilir. Yani aynı şeye denk geliyor. Şöyle baktığımda da 7-8k civarı bir sıralama da çok iyi üniversitelerin PC endüstri elektronik mühendisliği gibi bölümleri zaten gelmiyor. Pilot olmak isteyen birinin bence kıbırısa da gidebilir diye düşünüyorum. Ama tabii ki etrafında kendisi gibi kaliteli öğrenciler olmayacak. Bu da bir eksi.

@333365 Hocam siz ne düşünüyorsunuz?

@painkiller Hocam siz de düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı