Butik otelde resepsiyonist olmak

nobodyleavesme

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. 5 sezon boyunca beş yıldızlı bir otelde resepsiyonist olarak çalıştım. Bir takım anlaşmazlıklar sonrası oradan ayrıldım. Şimdi 3 aydır butik bir otelde resepsiyondayım. Patron tam bir cahil. Booking, agoda, expedia vb. yerlerden gelen rezervasyonları elle web site üzerinden kapatıyoruz. Abi diyorum yıllık 260 Euro'ya hms çözelim, kanal yönetimi daha kolay olur Kbps içinde kolaylık olur vs yok adam anlamıyor her şeyi yazılım yapacaksa siz neden varsınız diyor? :D. Gece ve gündüz mesaisi olmak üzere iki kişi çalışıyoruz 1 hafta dönüşümlü olarak. Gececi oldunuz mu yandınız. Akşam 17:30 sabah 08:00 çalışıyorsunuz. Böyle bir mesai düzeni nerede görülmüş. Adama abi zaten 3 kişi çalışmamız lazım bizim normal de diyorum yok diyor gece zaten check in olmuyor napıyorsun oturuyorsunuz öyle diyor. O zaman diyorum madem 2 kişi çalışacağız mesaileri bari 12 saat olarak bölüşelim diyorum ona da hayır diyor. Yani nereden tutsan elinde kalan bir durum. Üstüne fazla mesai ücretleri ödenmiyor tabii ki. Günde 20 saat çalışsanız bile ay sonunda alacağınız para asgari ücret gene. Zaten gece mesaisi parası verilecek olsa dert etmem. Sezon bitimi bu şahsı ve işletmeyi şikayet etmek istiyorum. Bir dahaki sezon gelmeyeceğim yerime gelecek arkadaşın daha iyi şartlarda çalışmasını istiyorum. Nereye ve nasıl şikayet edebilirim? Kanıt veya benzeri bir şey sunmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa ne tür bir kanıt olacak?

1 günden fazla kalmanız hata.

Haklısınız ama ödemem gereken kredim var o yüzden çalışıyorum. Sezon ortasında da başka bir iş bulamadım maalesef. Tamamen mecburi.

Allah yardımcınız olsun işlerin en zoru cahille baş etmek.

Kesinlikle hocam adam işimizi kolaylaştıracak her şeye karşı derdini anlatamıyorsun. Ben 14 senedir bu sektördeyim her şeyi en iyi ben biliyorum kafasında aslında bir halt bildiği yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı