Buzdolabı, derin dondurucu ve fırın aynı prizde kullanılır mı?

VaxenS

Centipat
Katılım
6 Haziran 2022
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hocam iyi günler dilerim. Biz evde mutfağımızda hem buzdolabını, hem derin dondurucuyu, hem de ankastre fırını aynı prize bağlı kullanmak istiyoruz çünkü başka priz yok. Malum üç üründe çok pahalı ve masraflı şeyler oldukları için sağlama alıp güvende tutmak istiyoruz. Bu yüzden akım korumalı priz almak istiyoruz fakat biraz araştırma yaptığımda kafamda birkaç soru işareti kaldı. Örneğin "3'ünü de aynı prize bağlarsanız çok yüksek akım olacağından çalışmaz." tarzında yorumlar görmüştüm. Bunlar doğru mu? Veya siz bir akım korumalı priz önerebilir misiniz? 3'lü ve kablosuz, kaliteli bir akım korumalı priz istiyorum.

1697141715705.png
 
Yangın çıkma veya cihazların bozulma ihtimali çok yüksek. Bu tarz ürünleri uzatma kablosuyla bile kullanmamak gerek. Direkt olarak teker teker farklı prizlere bağlayın. Priz yoksa priz açtırın elektrikçiye.
 
Yangın çıkma veya cihazların bozulma ihtimali çok yüksek. Bu tarz ürünleri uzatma kablosuyla bile kullanmamak gerek. Direkt olarak teker teker farklı prizlere bağlayın. Priz yoksa priz açtırın elektrikçiye.

Dediğim gibi hepsini bir prize bağlarsa elektirip gidip gelirse sorun çıkma ihtimali bayağı yuksek.

Arkadaş yazım hatasından dolayı yazamıyor herhalde ama tek bir prize tek hocam Allah korusun sorun çıkar vs.
 
Bugüne kadar hiçbir firmanın bu ürün olmaz, uyumsuz, çalışmaz dediğini duymadım. İnanmayın bunlara, sadece malı satmak işleri.
 
Tek priz için yaklaşık max. 3500 W civarı güç çekilebiliyor. Duruma göre bu değişebilir. Kullandığınız modellerin harcadığı güçleri kontrol edin. Buzdolabı + derin dondurucu prize aynanda bağlı iken sıkıntı çıkacağını sanmıyorum çünkü anlık aşırı güç tüketimi yapmıyorlar diye biliyorum ancak fırın tek başına 2000-2500 Watt gibi güç tüketimine ulaşıyor çalıştığı zaman. Bu da aynı prizde duruma göre 500-1000 Watt çeken başka bir şey takılıysa sigortayı attırır demek.
 
Ankastre bir fırının zaten 16 A akım sınırı olan normal bir topraklı prizle kullanılması doğru değildir, fırın + set üstü ocak kısmıyla birlikte düzenli olarak kullanılıyorsa eğer. Ankastre fırınlar yaklaşık 20 A civarında elektrik akımı çektiği için mutfaktaki buattan yetkili bir elektrikçiyle ankastre fırına özel bir hat çekilmeli ve bu hatta tekli sigorta kutusu-otomat ile fırından hemen önce fırın ile irtibatlanmalıdır. Derin dondurucu ve buzdolabı uzatmalı çoklu prizle tek topraklı prizden beslenebilir, ikisinin ayni yere devamlı bağlı kalması çektikleri amper düzeyiyle buzdolabı ve derin dondurucu için hiçbir sıkıntıyı oluşturamaz. Kolay gelsin.
 
Yangın çıkma veya cihazların bozulma ihtimali çok yüksek. Bu tarz ürünleri uzatma kablosuyla bile kullanmamak gerek. Direkt olarak teker teker farklı prizlere bağlayın. Priz yoksa priz açtırın elektrikçiye.
Fırın montajını yapan teknik ekibe sorduğumuzda herhangi bir sorun olmaz kullanabilirsiniz dediler.
 
Şunu size net olarak söylemem gerekir ki eski gazlı/elektrikli set üstü fırınlar (2000 yılı öncesi) için kullanma kitapçığında 20 A ve buattan araya otomat konularak elektrik bağlantısı montaj şartı öneriliyordu. Bu konuda benim ve ayni endişeyi düşünerek diğer yazı yazan üyelerin mevcut yorumu da sadece daha eski yıllara ait olan fırınların teknik özelliklerine göre yapılmıştır. Ancak yeni çıkan gazlı/elektrikli fırınların max kaç amper çektiği kullanma kitapçığında net olarak yazılı olması gerekiyor. Bu kitapçıkta çekilen max amper konusundan ve elektrik bağlantısının normal topraklı bir priz mi yoksa buat mı olacağından bahsedilmeden es geçilmesi imkansızdır.

Bence sizin sadece kullanma kitapçığında yazılanlara itibar edip sıradan teknik ekibe veya personele veya bizim gibi eski fırın bağlantısı tecrübesi olanlardan bu tarz konularla ilgili teknik bilgi talebinizle aldığınız cevapların doğruluk derecesi çok net olamayabilir, çünkü bu konuda bazen çok doğru olamayan cevapları alma ihtimaliniz endişeniz üzerine her zaman bulunabilir. Bu yüzden benim size tavsiyem sadece o model ve markaya ait olan fırının kendi kullanım kitapçığındaki elektrik montajı talimatnamesine göre bu fırın montajını yapınız veya yaptırınız. Bu daha doğrusu veya en emin olunan bir yolu olur. Böylece aklınızda hiçbir soru işareti de kalmamış olur.

Ayrıca fırının arkasında yapıştırmalı, yazılı bir teknik bilgi etiketi bulunuyorsa bu etikette de fırının çalışma voltajı, elektrik frekansı, çekilecek max. amper değeri mutlaka yazılı olmalıdır. Bu bilgi de çok net bir bilgidir ve sözlü olarak teknik bilgi alınan personelden çok daha güvenlidir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bahsettiğiniz prizin;
* Linyedeki tek priz mi olduğu
* Sigorta kutusuna olan uzaklığı
* Fırınınızın maksimum yükte çektiği akım ile değisebilecek bir olaydır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı