Buzdolabı yazın ısınıyor

Yaz aylarında ısınması normal. Kış aylarında da ısınıyor fakat ortam sıcaklığından dolayı yeterince fark etmiyorsunuzdur. Buzdolabında soğuk akışkan sistemi var. İçerideki sıcaklığı düşürürken dışarıdaki sıcaklığı yükseltiyor. Yaz aylarında ortam sıcaklığı da daha yüksek olduğu için hissedilen seviye de artıyor.

Kısaca bana gayet normal geldi. Yine de üstteki tavsiyelere de uymanızdan zarar gelmez.

Eski buzdolabımız bu yüzden bozulmuştu. 10 sene boyunca hareket ettirilmeden durunca üstünde bir karış toz birikiyor. Bu da ısınma demek.

Motorun üstünde birikmez yanındaki motoru bir nebze soğutmaya çalışan bir fan var onun arkasındada soğutma bloğu tarzı yapı var orası cidden toz oluyor oraya bir şey diyemem ancak motorun üstünde zaten kapak var sizde yoksa orasını bilemem.

Biz bazen soğutma bloğunu ıslak bez ve fırça yardımıyla temizliyoruz bazen motor kendine geliyor.

Dolabın arka ve yan tarafları bir kutu gibi bir şeyin içinde mi?
Buzdolabı dış yüzeyinin de iç yüzeyinin de hava alması gerekmektedir.
Duvara çok yasladıysanız biraz öne çekin ki arka kısmından hava alsın.
Gıda'larınızı da dolabın duvarlarına çok yaslamayın.
Duvara yapışık değil ısındığı için öne çektik. Dolap vs. içinde de değil.

Yaz aylarında ısınması normal. Kış aylarında da ısınıyor fakat ortam sıcaklığından dolayı yeterince fark etmiyorsunuzdur. Buzdolabında soğuk akışkan sistemi var. İçerideki sıcaklığı düşürürken dışarıdaki sıcaklığı yükseltiyor. Yaz aylarında ortam sıcaklığı da daha yüksek olduğu için hissedilen seviye de artıyor.

Kısaca bana gayet normal geldi. Yine de üstteki tavsiyelere de uymanızdan zarar gelmez.
2 sene öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. Dolabı 2013 yılında aldık. Dolabın içine koyduklarımız doğru dürüst soğumuyor bile.

Duvara yapışık değil ısındığı için öne çektik. Dolap vs. içinde de değil.

2 sene öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. Dolabı 2013 yılında aldık. Dolabın içine koyduklarımız doğru dürüst soğumuyor bile.

Kulağınızı bir verin motor sesi geliyor mu gelmiyor mu akşam veya gece bakmayın gece motor kendini dinlenmeye alır.

Kulağınızı bir verin motor sesi geliyor mu gelmiyor mu akşam veya gece bakmayın gece motor kendini dinlenmeye alır.
Dolap yıllardır sesli çalışıyor zaten. Tam motordan gelip gelmediğini bilmiyorum ama gün içinde bile net şekilde duyuluyor. Sese o kadar alışmışız ki arada bir durduğunda inanılmaz sessiz oluyor ev.

Dolap yıllardır sesli çalışıyor zaten. Tam motordan gelip gelmediğini bilmiyorum ama gün içinde bile net şekilde duyuluyor. Sese o kadar alışmışız ki arada bir durduğunda inanılmaz sessiz oluyor ev.

O zaman motorun içindeki mekanizma ömrünün sonuna gelmeye başlamıştır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı