C++ açı değeri hesaplama

Mertjuan

Hectopat
Katılım
21 Ağustos 2020
Mesajlar
58
Aşagıda belirttiğim, yapmam gereken bir soru var. C++ ile çözmem gerekiyor fakat ben soruya dair hiç çözüm yolu bulamadım. Eğer örneği yapmamda yardım edecek bilgili bir arkadas varsa rica etsem yardım edebilir mi?

Soru:
Girilen bir saatin akrep ve yelkovan değerlerine göre bu değerleri hesapla isimli alt fonksiyona gönderip, akrep-yelkovan arasındaki açı değerini hesaplayıp ana fonksiyona gönderen ve ekrana yazan programı yapınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Saati birim çember üzerinde gibi düşünüp her saat değeri için 30'ar derece her dakika için ise 6 derece olarak merkezi yarıçapı(birim çember olduğu için 1) ve açısı bilinen nokta hesabı yapacaksın. 12.59 ile 12.01 arasında akrebin açısal sapmasını da hesaba katmanız gerek. Bunu da "0.5 derece * dakika" ile hesaplayabilirsin.

Bu kadar bilgiden sonra da yapamıyorsanız...
 
Bu matematik sorusu. 12 saatte tekrar ettiği için bir günü 12 saat sayabiliriz. 12 * 60 = 720. Yani 720 dakikamız var. Yelkovan bunun mod 60'ı olan konumda (dakika olarak) olacak iken akrep ikiye böldüğünde bulacağın değerdeki açıyı gösterecek.

Kod olarak taslak hazırlaması 5 dk, varsa hatasını düzeltme de başka bir 5 dk sürecek bir şey.

Saniye de katılıp zamanın sürekli sayıldığı bir durumda yüz yirmişer derecelik farkın olduğu konumun sorulduğunu gördüm zamanında.
 
Akrep 12 saatte 360 dereceyi tamamladığı için saat başı 30 derece ilerler. Ayrıca 60 dakikada bir 30 derece ilerlediğini düşünürsek dakika başı 0.5 derece ilerler.
Yelkovan ise 60 dakikada 360 derece döndüğünden dakika başı 6 derece ilerler.

Hesabını yap.
 
Sorun şu, yelkovan ilerlerken akrep de ilerleyecek mi? Mesela saat 6.30’da akrep 6 ve 7’nin ortasında olur. Soruda bunu düşünmenizi istedi mi, yoksa yok saymanızı mı istiyor?
 

Geri
Yukarı