C# Check box checked özelliği nasıl kullanılır?

fioness

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar.
Ödevim için bir site yapıyorum. Checkboxlar koydum. Bunların Checked özelliğini doğru şekilde nasıl kullanabilirim?
Ben bu şekilde yaptım, ama sorun oluyor.

Yapmak istediğim; butona tıklandığında hangi checkbox seçiliyse onun textine göre label a yazı yazdırması

C#:
        protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            if (CheckBox1.Checked = true)
            {
                Label2.Text="Sahte Kabadayı filmi için saat 13:00'a "+TextBox1.Text+" kişilik bilet alma sayfasına yönlendiriliyorsunuz.";
            }
            else if (CheckBox2.Checked = true)
            {
                Label2.Text = "Sahte Kabadayı filmi için saat 15:30'a " + TextBox1.Text + " kişilik bilet alma sayfasına yönlendiriliyorsunuz.";
            }
            else if (CheckBox3.Checked = true)
            {
                Label2.Text = "Sahte Kabadayı filmi için saat 18:00'a " + TextBox1.Text + " kişilik bilet alma sayfasına yönlendiriliyorsunuz.";
            }
            else if (CheckBox4.Checked = true)
            {
                Label2.Text = "Sahte Kabadayı filmi için saat 20:30'a " + TextBox1.Text + " kişilik bilet alma sayfasına yönlendiriliyorsunuz.";
            }

Sorun olmasının 2 sebebi var;
  • if(checkBox1.Checked = true) değil if(checkBox1.Checked == true) şeklinde kullanmanız gerekiyor. Tek eşittir atama operatörüdür.
  • C#:
    if (CheckBox1.Checked == true)
    {
        Label2.Text="Sahte Kabadayı filmi için saat 13:00'a "+TextBox1.Text+" kişilik bilet alma sayfasına yönlendiriliyorsunuz.";
    }
    if (CheckBox2.Checked == true)
    {
        Label2.Text = "Sahte Kabadayı filmi için saat 15:30'a " + TextBox1.Text + " kişilik bilet alma sayfasına yönlendiriliyorsunuz.";
    }
    if (CheckBox3.Checked == true)
    {
        Label2.Text = "Sahte Kabadayı filmi için saat 18:00'a " + TextBox1.Text + " kişilik bilet alma sayfasına yönlendiriliyorsunuz.";
    }
    ///

CheckBoxlar, RadioButtonların aksine aynı anda birden fazla seçilebilir. Eğer else if ile bağlarsanız sadece bir tanesini kabul edecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı