C#'ta Class kullanarak basit bir hesap makinesi yapmam gerekiyor. Fakat henüz Class kullanımını ve Form ile bağdaştırmayı pek kavrayamadım. Sorularım ise şunlar;
1-) Hesap makinesindeki temel 4 işlemi Class'ta nasıl tanımlarım?
2-) Class'ta tanımladığım işlemleri Form ile nasıl bağdaştırırım?
3-) Sonucun çıktısını Form ile nasıl alırım?
Bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var, destek olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
C#'ta class kullanarak basit bir hesap makinesi yapmam gerekiyor. Fakat henüz class kullanımını ve form ile bağdaştırmayı pek kavrayamadım. Sorularım ise şunlar;
1-) hesap makinesindeki temel 4 işlemi Class'ta nasıl tanımlarım?
2-) Class'ta tanımladığım işlemleri form ile nasıl bağdaştırırım?
3-) sonucun çıktısını form ile nasıl alırım?
Bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var, destek olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
Sınıf türleri, sınıfları kullanma ve uygulamanız için yeni sınıf türü bildirimleri oluÅturma hakkında bilgi edinin.
docs.microsoft.com
Class içerisinde Methodlarını 2 çeşit olabilir.
Static Method
Non-Static Method
Static olarak tanımlarsanız. Class_ismi.Method_ismi(parametreler) şeklinde kullanabilirsiniz.
Non Static şekilde tanımlarsanız. Classtan_new_ile_türetilen_nesne.Method_ismi(parametreler)
İkisi de geçerli ancak bana sorarsanız Class içerisindeki değişkenleri kullanmayacaksanız Static olarak tanımlamak her zaman daha iyidir.
Örnek toplama methodu.
C#:
namespace Jelly
{
class Calculate
{
public static double Sum(double a, double b)
{
return a + b;
}
}
}
Form içerisinden Calculate.Sum(120, 21.2); gibi bir çağrı ile kullanabilirsiniz.
Sınıf türleri, sınıfları kullanma ve uygulamanız için yeni sınıf türü bildirimleri oluÅturma hakkında bilgi edinin.
docs.microsoft.com
Class içerisinde Methodlarını 2 çeşit olabilir.
Static Method
Non-Static Method
Static olarak tanımlarsanız. Class_ismi.Method_ismi(parametreler) şeklinde kullanabilirsiniz.
Non Static şekilde tanımlarsanız. Classtan_new_ile_türetilen_nesne.Method_ismi(parametreler)
İkisi de geçerli ancak bana sorarsanız Class içerisindeki değişkenleri kullanmayacaksanız Static olarak tanımlamak her zaman daha iyidir.
Örnek toplama methodu.
C#:
namespace Jelly
{
class Calculate
{
public static double Sum(double a, double b)
{
return a + b;
}
}
}
Form içerisinden Calculate.Sum(120, 21.2); gibi bir çağrı ile kullanabilirsiniz.