C# Class kullanarak basit hesap makinesi tasarımı

Yer
Antalya
Daha fazla  
Selamlar,

C#'ta Class kullanarak basit bir hesap makinesi yapmam gerekiyor. Fakat henüz Class kullanımını ve Form ile bağdaştırmayı pek kavrayamadım. Sorularım ise şunlar;

1-) Hesap makinesindeki temel 4 işlemi Class'ta nasıl tanımlarım?
2-) Class'ta tanımladığım işlemleri Form ile nasıl bağdaştırırım?
3-) Sonucun çıktısını Form ile nasıl alırım?

Bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var, destek olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

C#'ta class kullanarak basit bir hesap makinesi yapmam gerekiyor. Fakat henüz class kullanımını ve form ile bağdaştırmayı pek kavrayamadım. Sorularım ise şunlar;

1-) hesap makinesindeki temel 4 işlemi Class'ta nasıl tanımlarım?
2-) Class'ta tanımladığım işlemleri form ile nasıl bağdaştırırım?
3-) sonucun çıktısını form ile nasıl alırım?

Bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var, destek olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.

1 - Fonksiyon yaparak. Kullanıcı istediği işleme göre fonksiyon seçecek işte 1 = toplama gibi.

2 - Class'ı çağırarak.

3 - Form ile almanıza gerek var ise label üzerine yazdırabilirsiniz.

Class içerisinde Methodlarını 2 çeşit olabilir.
  1. Static Method
  2. Non-Static Method
Static olarak tanımlarsanız. Class_ismi.Method_ismi(parametreler) şeklinde kullanabilirsiniz.
Non Static şekilde tanımlarsanız. Classtan_new_ile_türetilen_nesne.Method_ismi(parametreler)

İkisi de geçerli ancak bana sorarsanız Class içerisindeki değişkenleri kullanmayacaksanız Static olarak tanımlamak her zaman daha iyidir.

Örnek toplama methodu.
C#:
namespace Jelly
{
    class Calculate
    {
        public static double Sum(double a, double b)
        {
            return a + b;
        }
    }
}

Form içerisinden Calculate.Sum(120, 21.2); gibi bir çağrı ile kullanabilirsiniz.

1 - Fonksiyon yaparak. Kullanıcı istediği işleme göre fonksiyon seçecek işte 1 = toplama gibi.

2 - Class'ı çağırarak.

3 - Form ile almanıza gerek var ise label üzerine yazdırabilirsiniz.

Class içerisinde Methodlarını 2 çeşit olabilir.
  1. Static Method
  2. Non-Static Method
Static olarak tanımlarsanız. Class_ismi.Method_ismi(parametreler) şeklinde kullanabilirsiniz.
Non Static şekilde tanımlarsanız. Classtan_new_ile_türetilen_nesne.Method_ismi(parametreler)

İkisi de geçerli ancak bana sorarsanız Class içerisindeki değişkenleri kullanmayacaksanız Static olarak tanımlamak her zaman daha iyidir.

Örnek toplama methodu.
C#:
namespace Jelly
{
    class Calculate
    {
        public static double Sum(double a, double b)
        {
            return a + b;
        }
    }
}

Form içerisinden Calculate.Sum(120, 21.2); gibi bir çağrı ile kullanabilirsiniz.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Tekrar yardıma ihtiyacım olur ise geri dönüş yapabilirim değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı