C# Console'dan Sonra Hangi Dil Öğrenilmeli?

Aysel Gedik

Hectopat
C# Console çok iyi biliyorum ve şimdi yeni bir yazılım dili öğrenme kararı aldım. Sizce hangi yazılım dilini öğrenmeliyim? Android programlamaya yönelmek istiyorum. Java'da az çok bir bilgim var.

C# Console çok iyi biliyorum ve şimdi yeni bir yazılım dili öğrenme kararı aldım. Sizce hangi yazılım dilini öğrenmeliyim? Android programlamaya yönelmek istiyorum. Java'da az çok bir bilgim var.
C# console çok iyi biliyorum nedir? Yazdığınız projelerden örnekler atar mısınız?
Flutter(android/ios) yazmayı deneyin veya web için asp yazmayı deneyebilirsiniz.

Console uygulaması yapmayacağınız için gerek yok Console uygulamasına.

Zaten Console uygulamasının amacı, pratikte saf kodları çalıştırmak. Arayüzü olmadığı için C# dilini daha temiz bir şekilde öğreniyorsun.
Zaten Windows Form uygulaması yaptığın zaman işleri değişecek, pencereler, butonlar... Farklı farklı şeyler.

Programlamayı öğrenmek için basit C# gösterirler. Basit hesap makinesi. İf deyimi, While/Swicth Case/For döngülerini temiz bir şekilde görürsün. Saf kod. Önemli olan bunu bir arayüzde programlamaktır.

Kendine deneysel olarak bir hedef koy. O hedefte ilerle.

Ayrıca terimler sözlüğü edinmelisin. Cümlelerin neresinden tutsak elimizde kalıyor :( ;
C# Console diye bir dil yok. C# dili var. Sen C# dilini konsol uygulamasında öğrendin.
Yazılım dili değil, programlama dili.
Sizce hangi yazılım dilini öğrenmeliyim? Bu tamamen seninle ilgili, sen neye merak duyuyorsan o kısma yönelmelisin. Android mi? MIT. iOS, Web Programlama? Arduino? Robot?

Şu cümle yüzünden yazdığı projeleri istedim zaten :) Gerçekten c# dilini çok iyi derecede bilen birisi asla bu cümleyi kullanmazdı.
Umarım hesap makinesi atmaz :) Yada for döngüsü ile X kadar adını yazdıran program atmaz.

Eğer çok önemli, çok kritik bilgiler yoksa açık kaynak kodlarını burada paylaşta bakalım kim ne kadar iyi biliyorsunuz bu dili?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı