C++'da muhendislik iş imkanı var mi?

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Bir bankada backende staj yapiyorum. Java kullaniyoruz ama ben developer olmayi pek sevmiyorum sanirim. En azindan CRUD sevmiyorum. C++ de teoride cok şey yapiliyormus, yapanda varmis ama isin sonunda is arayinca ne gibi is imkanlari var savunma sanayi disinda? Ar-ge isleri ilgimi cekiyor ama nihayetinde benim para kazanip bir hayat kurmam lazim. Ne yapsam bilemedim. Web mobilde olup benim gibi dusunen var mi?

Bir bankada backende staj yapiyorum. Java kullaniyoruz ama ben developer olmayi pek sevmiyorum sanirim. En azindan CRUD sevmiyorum. C++ de teoride cok şey yapiliyormus, yapanda varmis ama isin sonunda is arayinca ne gibi is imkanlari var savunma sanayi disinda? Ar-ge isleri ilgimi cekiyor ama nihayetinde benim para kazanip bir hayat kurmam lazim. Ne yapsam bilemedim. Web mobilde olup benim gibi dusunen var mi?

C++ değil de C# daha çok işine yarar gibi ama en çok Java. Şu an TR'de çok az Java bilen insan var

Eğer amacın risksiz ve basit bir hayatsa hiç o yollara girme. Tam tersi eğer riskli ve kompleks bir hayat istiyorsan C++ yoluna girmeni öneririm. Geniş düşünürsen yapılan çoğu yazılım ve firmware C/C++ ile yapıldı ve yapılacak.

Teorik olarak C++ ile oyun gelistirme ogrenirsen, oyun gelistirmede yer bulabilirsin. Finansal low-latency uygulamalarda bulabilirsin. Embedded programming var.

Tabii ki bunlar teoride. Eger cok iyi bir programciysan, C++ ustundeki uzmanligin farkli dillere aktarilabilir ancak alan spesifik yetenekleri aktarmak o kadar kolay olmuyor. Oyun gelistirici birinin yaptigi web servisiyle, backend uzmaninin yapacagi bir olmuyor haliyle.

Ilanlara bakiyorum ben arada bir, C++ ile Turkiye'de genelde oyun gelistirmeye adam ariyorlar. Dahasini ben gormedim.

Bana kalirsa LinkedIn vb platformlar uzerinde ilanlara bak derim yapmak istedigin seylere karar verebilmek icin. C++ ile ilanlara bak, neler isteniyor, hangi alanlarda daha cok ilan var vs. Burada kariyerinin basinda olan rastgele insanlardan kariyer tavsiyesi alma derim ben. Buna bende dahilim. Bol bol arastirmak lazim bu tarz konulari. Bi alandan sonra digerine adapte olmaya calismak zor olacak cunku.

Yazılımcı olup CRUD sevmiyorsun? Yazılım dünyasının, hele oradan buradan kod araklayan, kütüphaneden iş yapanlar sağolsun, zorunluluğu o.

Assembly bile yapsan CRUD yapacaksın, yazılımı doğru düzgün yazana kadar o devam eder.

C/C+/C++ temelleri oluşturur denir, onun üstüne de çıkar ancak cidden kapasite meselesidir. Bu konuda en tatlı örnek John Carmak olur popüler dünyada. O yüzden de diğer yapılar ve diller üst katmanlara çıkar. Bunun dışında ülkemizde oyun motorlarında takılı kalıyor çünkü "elektrik" ve "elektronik" mühendisliğini birleştirimci esnaf iq'su sağolsun sektörel tıkanmalar var...

Fakat C++/C# konusunda gerçekten iyi olduğunda, neden sadece ülkemizde olmayı düşünesin ki? Soru bu olmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka, ben React'ı öneriyorum. React, modern web geliştirmede en çok tercih edilen kütüphanelerden biri. Avantajları şöyle:

• Component tabanlı yapı: Uygulamanı parçalara bölerek yönetmeyi kolaylaştırıyor. Her parçayı (component) bağımsız geliştirip, test edebilirsin.
  • Virtual dom: Dom güncellemelerini optimize ediyor, bu da performansı artırıyor.
  • Büyük topluluk ve ekosistem: Sorun yaşadığında destek bulmak ve kütüphanelerle entegrasyon sağlamak çok kolay.
  • Tek yönlü veri akışı: Uygulamanın veri yönetimini sadeleştiriyor ve hata yapma riskini azaltıyor.
  • React Native ile mobil: Aynı bilgi birikimini kullanarak mobil uygulamalar geliştirebilirsin.

React, özellikle web uygulamaları, Single-page uygulamalar, ve React Native ile mobil uygulamalar geliştirmede öne çıkıyor. Bu sayede hem webde hem mobilde projeler yaparak portföyünü çeşitlendirebilirsin. Hem yenilikçi, hem de para kazandıran işler için modern ve popüler bir tercih diyebilirim. A

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı