C++'da tek başına nasıl gelişilir?

Hiçbir programlama geçmişi olmayan birisine C++ öğretmek hem öğretmene hem öğrenciye işkence olacaktır. Sebepleri ise "Değişkenler, For döngüsü vb" bunları bilmeyen bir kişiye nasıl öğretebilirsiniz.
c++ farkli bir zorlugu mu var? Ben yeni basladim henuz ama degisken kisminda vs farklilik gormedim henuz. Daha once Java bakmistim, hatta OOP'yi de oradan ogrenmistim ama C++ da nasil farklilikar var henuz bilmiyorum.

Hiçbir programlama geçmişi olmayan birisine C++ öğretmek hem öğretmene hem öğrenciye işkence olacaktır. Sebepleri ise "Değişkenler, For döngüsü vb" bunları bilmeyen bir kişiye nasıl C öğretebilirsin.

Ben programlama C++ ile başladım. Dediğiniz gibi zor başlagıç için iyi bir dil değil. Fakat neden C'den başlamak lazım orayı anlamadım ustam.

Hocam grameri falan boş verin, kelimelerin gerçek anlamına yoğunlaşın çünkü tüm yazılım dillerinin temeli İngilizcedir. Her kelimenin ne anlama geldiğini ne mantığı ifade ettiğini ve bağlantılarını öğrenin, gramer falan konuşmak için daha önemli.

Kelimeler için önerebileceğiniz bir platform var mı ustam? Nereden iyi bir şekilde öğrenebiliriz?

Hocam grameri falan boş verin, kelimelerin gerçek anlamına yoğunlaşın çünkü tüm yazılım dillerinin temeli İngilizcedir. Her kelimenin ne anlama geldiğini ne mantığı ifade ettiğini ve bağlantılarını öğrenin, gramer falan konuşmak için daha önemli.
Kesinlikle, zaten gramer bakmiyorum. Tek derdim yazilari ve videolardaki altyazilari okuyabilmek suanlik. Kelime ogrenme konusunda gunluk 1-2 saatimi vermeye basladim, fazlasini istesem de bunaldigim icin veremiyorum zaten. Altyazi okuyarak, ingilizce yazilara maruz kalarak gelisecegimi dusunuyorum ama cidden zor.

c++ farkli bir zorlugu mu var? Ben yeni basladim henuz ama degisken kisminda vs farklilik gormedim henuz. Daha once Java bakmistim, hatta OOP'yi de oradan ogrenmistim ama C++ da nasil farklilikar var henuz bilmiyorum.
C dili bana göre temel bir dildir benim şahsi düşüncem ilk C dilini öğrenin sizin için daha iyi olacaktır. Ancak belirli bir düzeyde Java biliyorsanız C++ derslerinize devam edebilirsiniz.

OOP'ye girene kadar C ile C++ arasinda pek fark yok zaten hatta birbirlerinin kodlarini ayni derleyicide derleyebiliyorsun ufak degisiklikler yaparak. OOP kismi direkt makine ile diline inmen gerektigi icin zorlayabiliyor C++ zor denmesinin ana nedeni bu.

OOP'ye girene kadar C ile C++ arasinda pek fark yok zaten hatta birbirlerinin kodlarini ayni derleyicide derleyebiliyorsun ufak degisiklikler yaparak. OOP kismi direkt makine ile diline inmen gerektigi icin zorlayabiliyor C++ zor denmesinin ana nedeni bu.
Java da Akin kaldiroglu kurslari ile biraz ogrenmistim, Sanirim C++ da bunun faydasi olur degil mi?

Ben programlama C++ ile başladım. Dediğiniz gibi zor başlagıç için iyi bir dil değil. Fakat neden C'den başlamak lazım orayı anlamadım ustam.

Kelimeler için önerebileceğiniz bir platform var mı ustam? Nereden iyi bir şekilde öğrenebiliriz?
C++ Başlangıç dili olarak sayılmadığı için kursu hazırlayan kişiler "Veri tiplerini, Değişkenler, Döngüler" gibi önemli şeyleri tekrardan göstermiyorlar, çünkü adı üstünde "İleri seviye" bir dil.

Hiçbir programlama geçmişi olmayan birisine C++ öğretmek hem öğretmene hem öğrenciye işkence olacaktır. Sebepleri ise "Değişkenler, For döngüsü vb" bunları bilmeyen bir kişiye nasıl C öğretebilirsin.
Değişkenleri ve döngüleri bilmeyen birine, dili öğretirken onları öğretirsin zaten. C öğrenmeden, C++ öğrenmekte yanlış bir şey yok ki. C structered bir dil. Mantık olarak C++'den farklı başta. Syntaxlarının aynı olması, aynı kurallar ve mantık çerçevesinde kullanılacağı anlamına gelmiyor.

Dil önemli değil. Ekosisteme hakim olman lazım. Bunun için Network ve OS konularına ağırlık vermeni tavsiye ederim.
Dili kullandıkça alışıyorsun. Bu konuları öğrenirken sürekli C++ ile kendini test et, örnek kodlar bul ve çalıştırmayı ve özelleştirmeyi dene.
Basit bir TCP/UDP (Socket programming) konusunda bile güzel bilgi birikimi katar sana.

Bir süre sonra yaptıklarını nasıl kütüphane yaparım başkası bunları nasıl kullanır gibi konulara girmeyi dene. İnan bana çok farklı şeyler katıyor insana.

Değişkenleri ve döngüleri bilmeyen birine, dili öğretirken onları öğretirsin zaten. C öğrenmeden, C++ öğrenmekte yanlış bir şey yok ki. C structered bir dil. Mantık olarak C++'den farklı başta. Syntaxlarının aynı olması, aynı kurallar ve mantık çerçevesinde kullanılacağı anlamına gelmiyor.
Güncel kursları tekrardan inceledim. Evet dediğiniz gibi değişkenleri vs öğreten kurslar varmış fakat hala C++ Başlangıç dili olmadığı ortada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı