C dili için hangi yazılım programı kullanılmalı?

Bizim okuldan hayır yok. Öyle olmuştu bu arada. Her dönem dil değiştirmek nedir? :D
Bu sefer de C# öğretecekler miş. Sonra Python ile yapay zeka. Çok iyi bir okul değilse beklentiniz olmasın yazılım alanında.

QT Creator kullandım arayüz için ama sevmedim. CLion'u ona bağlamaya çalışıyorum.

Bu arada Atom'u da önermiş olayım. Çok seri çalışan bir metin editörüdür.

Sizin okul Allah'a havale o zaman :D

Atom'a ben sıcak bakmıyorum. Kullanımı pek hoş değil.

Node.js JavaScript için. Atom da bir IDE değil, editör. C programı yazılır ancak derleyicisiz çalıştırılamaz.

MinGW ile GCC kurun, daha sonra yazdığınız programı gcc programadi.c -o calistirilabilirdosyaadi.exe komutu ile derleyin.

Bunu yapmak için Gcc'yi Path'e eklemiş olmak gerekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
C dilleri kodu çalıştırabilmek için öncelikle derlemeye ihtiyaç duyar hocam. Gcc gibi bir derleyici gerekiyor, code: Blocks ile beraber kurabilirsiniz.
Mingw versiyonunu kurun. (codeblocks-20.03mingw-setup.exe)

Sonrasında yazdığınız kodu "Build and run" komutuyla çalıştırırsanız sorunsuz çıktı verecektir.

Bunu indiriyorum teşekkürler.
C dilleri kodu çalıştırabilmek için öncelikle derlemeye ihtiyaç duyar hocam. Gcc gibi bir derleyici gerekiyor, code: Blocks ile beraber kurabilirsiniz.

Sonrasında yazdığınız kodu "Build and run" komutuyla çalıştırırsanız sorunsuz çıktı verecektir.

Bu ne anlama geliyor?

Dosya Ekleri

• resim_2021-08-12_163028.png
    resim_2021-08-12_163028.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Bu ne anlama geliyor?
Bahsettiğim MinGW sürümünü indirdiniz değil mi? Derleme hata vermiş.

1628775663288.png

İsterseniz bunu indirmek yerine kendiniz de MinGW'yi kurabilir, farklı IDE ve kod editörlerinde kullanabilirsiniz:

Halihazırda bahsettiğim şekilde kurduysanız:

1628775814122.png

1628775907708.png

Altını çizdiğim alandaki gibi ayarlı olduğundan emin olun.

Tamamdır çalıştırdım teşekkür ederim.

C ve C++ için VS Code ya da Atom gibi code editörleri kullanılmasını tavsiye etmiyorum. IDE daha uygun olacaktır. VS Code kullanacaksan da sadece kod düzenlemeleri için kullan, içine compiler entegre etme, bence.

Dil muhabbeti de yapılmış. Üniversite açısından bakacaksam öğretilen dilin zerre önemi yok bana göre, CS için. Öğreten ve nasıl öğrettiği önemli. Temel yazılım ve algoritma ilkeleri öğretilebiliyor mu, hoca bunu aktarabiliyor mu, bana göre önemli olan bu.

Şu an İTÜ'de ve BOUN'da Python, Yıldız ve Marmara'da C/C++ ile başlanıyor diye biliyorum. Eğer bölüm CS ise bence bunun bir önemi yok zira C öğrenen adam Python, Python öğrenen adam da C öğrenecek. Bu dersler zaten "Introduction to Programming" olarak geçer. Yani önemli olan yazılımın temellerinin doğru aktarılabilmesidir.

C++ güzeldir, ben de ilk onu gördüm. Ama dandik bir hocadan alıyorsanız zehir olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı