dizzy09
Decapat
Python banada sıkıcı geldiHerkes Python diyor ama bu Python bir bana mı zor geliyor?
Python banada sıkıcı geldiHerkes Python diyor ama bu Python bir bana mı zor geliyor?
Evet,işine yarar. Mantığı basit ve birçok alanda kullanılabilir.Arkadaşlar ben normalde Python veya C# ile başlayacaktım. Ancak internette bir sürü kişinin C dili ile başladığını gördüm. Tam olarak C dili nerede kullanılıyor ben biraz araştırdım ama bir şey anlamadım. Gördüğüm kadarıyla çok eski bir dilmiş günümüzde işime yarar mı? Bir de bir arkadaşımın okulunda C dili öğretiliyormuş bu da benim biraz ilgimi çekti.
Teşekkürler çok işime yaradı.Low level language. C işletim sistemine en yakın genel amaçlı dillerden biri. Bu cümle kafanı karıştırıyorsa aratman gereken şeyler;
"What is general purpose programming language?"
"What is low level language?"
Bunları araştırdıktan sonra;
C teknik olarak neredeyse her şeyi yapabileceğin bir dil. Ancak bazen tekerleği baştan icat ettirir istediğin şeyi yapmak. Örneğin web sayfası bile geliştirebilirsin fakat öncelikle yazdığın C kodunu, HTML'e derleyecek bir program yazman gerekir...
C, C#, Python, Java, Javascript gibi dillere kıyasla çok daha düşük kaynak tüketimine sahip bir dil çünkü çalışmak için ekstra bir yazılıma veya ekstra özelliklere ihtiyaç duymuyor işletim sistemine yakın bir dil olduğundan. Bundan kaynaklı olarak da gömülü sistemlerde tercih ediliyor. Ayrıca programlamanın temellerini öğrenmek için de muazzam bir dil.
Öğrenmeye başladın mı?Herkes Python diyor ama bu Python bir bana mı zor geliyor?
Denedin mi?Python banada sıkıcı geldi
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.