Çözüldü C# dilinde dosyalara erişim izni nasıl sağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gustave Le Boon

Hectopat
Selamlar. Prefetch dosyasının içini bir buton vasıtası ile temizlemek istiyorum. Prefetch dosyasına kendim erişim izni alarak manuel olarak giriş yaparsam alttaki kodlar çalışıyor.

C#:
  private void btnPrefetch_Click(object sender, EventArgs e)
        {

System.IO.DirectoryInfo prefetch = new DirectoryInfo(@"C:\Windows\Prefetch");

foreach (FileInfo filePrefetch in prefetch.GetFiles())
            {
                try
                {

filePrefetch.Delete();

lblMessage.Text = "PREFETCH TEMİZLENDİ!";

}
                catch
                {
                    lblMessage.Text = "İŞLEM BAŞARISIZ";

}

}

foreach (DirectoryInfo prefetchDirectory in prefetch.GetDirectories())
            {
                try
                {
                    prefetchDirectory.Delete(true);

}
                catch
                {
                    lblMessage.Text = "İŞLEM BAŞARISIZ";
                }

};

for (int i = 0; i <= 100; i++)
            {
                progressBar1.Value = i;
            }

lblTime.Text = DateTime.Now.ToString();

MessageBox.Show("İŞLEM TAMAMLANDI!");

btnPrefetch.Enabled = false;

}

Ancak ben manuel olarak Prefetch dosyasına erişim iznini sağlamazsam sanırım ilk foreach kısmında uygulama erişim izni istiyor. Erişim iznini kodlayarak nasıl alabilirim? Uygulamanın çalışmama sebebini resim olarak ekledim.

Dosya Ekleri

• prefetchexception.png
    prefetchexception.png
    3,4 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uygulamayı yönetici olarak çalıştırdığınızda düzgün çalışıyor mu? Eğer çalışıyorsa uygulama her açıldığında yönetici izni istemesini sağlayacak bir kod var.

"Proje özellikleri > Yeni dosya ekle > Application Manifest" kısmındaki dosyada aşağıdaki kısımda level yerini requireAdministrator yapın.

Kod:
<requestedExecutionLevel level="requireAdministrator" uiAccess="false" />
Uygulamayı yönetici olarak çalıştırdığınızda düzgün çalışıyor mu? Eğer çalışıyorsa uygulama her açıldığında yönetici izni istemesini sağlayacak bir kod var.

"Proje özellikleri > Yeni dosya ekle > Application Manifest" kısmındaki dosyada aşağıdaki kısımda level yerini requireAdministrator yapın.

Kod:

Son düzenleme:
Çözüm

Kod:
Teşekkürler bro, evet çalışıyor. Ben biraz kompleks düşünmüşüm yönetici yetkisi vermek sorunu hallediyormuş zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı