Çözüldü C diski boş olmasına rağmen dolu gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

strongTURK

Hectopat
Merhaba. C diskim 232 GB. Fakat içerisinde hiçbir şey yüklü değil neredeyse. Kullanıcılar klasörü 162 GB, program dosyaları (X86) dosyası 5.45GB, program files dosyası 16.1GB, program data dosyası 5.61GB, Windows klasörü 22.6 GB yani toplamda 211GB yer kaplıyorlar. 20GB boşluk olmasına rağmen 500 MB boş alan var ve hiçbir şekilde temizleyemiyorum. Disk temizlemeye giriyorum 800 MB varken 400 MB'ye düşüyor. Virüs falan mı var diyorum test yapıyorum çıkmıyor. Gizli dosyaları açtım onlarda da yer kaplayan bir dosya yok.

Kullanıcılar klasörü ne işe yarıyor, 162 GB yer kaplayan şey ne olabilir? Kullanıcı olarak bir tek ben varım. Bir program veya oyun yükleyeceğim zaman D diskine indiriyorum C de yer kaplamasın diye ama yine de dolu gözüküyor. Sizce format atmalı mıyım?

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Hadi yer kaplayanları anladım da 20GB nereden dolu onu anlayamıyorum. Sürücüleri bile güncelleyemiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Çözüm
Windows 10 Pro kullanıyorum.

Özellikler kısmından baktım hepsine. Yer kaplayan dosyalar sadece bunlar. Diğerlerinde 0 Bayt yazıyor.
Şunu bir dener misiniz lütfen:
Evet, özellikle Windows güncellemelerini temizlemek hayli uzun sürüyor. Ama doğru yoldasın :)

Teşekkür ederim en kısa zamanda yapmaya çalışacağım. Sınav öğrencisi olduğum için çok nadir PC açabiliyorum.

Evet, özellikle Windows güncellemelerini temizlemek hayli uzun sürüyor. Ama doğru yoldasın :)

Dediklerinizi yaptım hocam 20GB yer açıldı. Sonradan aklıma şey geldi. Küçükken oyun oynarken aldığın ekran kayıtları acaba bu klasörde mi diye. Baktım C ye kaydoluyormuş. Onların da çoğusunu sildim ve şu an 100GB falan boş yer var ve daha sileceğim videolar da var. Asıl yeri onlar kaplıyormuş ve benim hiç aklıma gelmedi 😅

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı