C diski GB'ı kendi kendine düşüyor

Sangal123

Decapat
Daha fazla  
Normalde boş alanım 186 GB.
Bugün PC'yi açtığımdan beri yükleme yapıp yüklediğimi geri sildim 185 GB olmuştu.
Şu anda en son AMD driver güncellemesi yaptım ve PC'yi yeniden başlattım.
185 GB boş alan gözüküyordu tahmini 5 dakika sonra 182 GB ya düştü şu an 182 GB boş alan gözüküyor.
Ben bu olayı anlamadım temp klasörü falan temizliyorum ama nafile kendi kendine düşüyor boş alan.
Sistem geri yükleme noktasını kapattım ve önceki sistem geri yükleme noktalarını sildi şu an 189 GB ya fırladı boş alanım.
İyi hoş güzelde şimdi çaat diye bir mevzu olsa geri yükleme noktam yok. Bunun için bir fikriniz var mı? Önceden sistem geri yükleme noktası için CD falan yazdırıyorduk böyle bir ihtimal var mı USB'ye falan sistem geri yükleme noktası oluştursam yedek niyetine?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde boş alanım 186 GB.
Bugün PC'yi açtığımdan beri yükleme yapıp yüklediğimi geri sildim 185 GB olmuştu.
Şu anda en son AMD driver güncellemesi yaptım ve PC'yi yeniden başlattım.
185 GB boş alan gözüküyordu tahmini 5 dakika sonra 182 GB ya düştü şu an 182 GB boş alan gözüküyor.
Ben bu olayı anlamadım temp klasörü falan temizliyorum ama nafile kendi kendine düşüyor boş alan.
Sistem geri yükleme noktasını kapattım ve önceki sistem geri yükleme noktalarını sildi şu an 189 GB ya fırladı boş alanım.
İyi hoş güzelde şimdi çaat diye bir mevzu olsa geri yükleme noktam yok. Bunun için bir fikriniz var mı? Önceden sistem geri yükleme noktası için CD falan yazdırıyorduk böyle bir ihtimal var mı USB'ye falan sistem geri yükleme noktası oluştursam yedek niyetine?

Windows'un ya da başka uygulamaların kalıcı bellekten yer kullanması gayet normal. Bunu neden sorun ettin anlayamadım? Tavsiyem sistem geri yükleme noktasını kapatma, aç tekrar. Sen herhangi bir uygulama veya driver kurduğunda sistem yeni bir sistem geri yükleme noktası açıp haliyle biraz da yer kullanır. Sistem geri yükleme noktası özelliğini kapatınca da normal olarak var olan yedekler silindiği için çok yer açılması da normal. Diğer olaslıklara bakarsak Windows güncelleme indiriyor da olabilir, Windows sanal bellek boyutunu kullanım esnasında değiştiriyor da olabilir, uygulamalar işlemleri için geçici yer kullanıyorlar da olabilir. Olasılık çok. Sorun edilecek bir durum değil. Bildiğimiz Windows hareketleri bunlar.

Bugün aynısı arkadaşımın başına geldi sorunu format atarak çözdü ne sebep oluyor bulamadık.
Büyük ölçüde Sistem geri yükleme muhabbeti yapıyor hocam bu olayı. Kapattıktan sonra problem kalmadı üstüne daha fazla alana sahip oldum.
Windows'un ya da başka uygulamaların kalıcı bellekten yer kullanması gayet normal. Bunu neden sorun ettin anlayamadım? Tavsiyem sistem geri yükleme noktasını kapatma, aç tekrar. Sen herhangi bir uygulama veya driver kurduğunda sistem yeni bir sistem geri yükleme noktası açıp haliyle biraz da yer kullanır. Sistem geri yükleme noktası özelliğini kapatınca da normal olarak var olan yedekler silindiği için çok yer açılması da normal. Diğer olaslıklara bakarsak Windows güncelleme indiriyor da olabilir, Windows sanal bellek boyutunu kullanım esnasında değiştiriyor da olabilir, uygulamalar işlemleri için geçici yer kullanıyorlar da olabilir. Olasılık çok. Sorun edilecek bir durum değil. Bildiğimiz Windows hareketleri bunlar.
Normalde sorun edilecek şey değil dediğiniz gibi ama 2005 ben beri bilgisayar kullanıyorum hayatımda ilk defa ssd ye geçtim yeni pc topladığım vakit. Lakin hayatımda da ilk defa kısıtlı bir gb ye sahip olarak haraket etmeye çalışıyorum. 258 gb sddm var 1 gb si gitse kalım çıkıyor. Geçmişte hdd kullandığım için rahat takılıyordum. Şimdi bir oyun yükleyip o oyunu bitirip silip yeni oyun yüklüyorum. E haliyle 1 gb bile değerli oluyor gözümde.

Büyük ölçüde Sistem geri yükleme muhabbeti yapıyor hocam bu olayı. Kapattıktan sonra problem kalmadı üstüne daha fazla alana sahip oldum.

Normalde sorun edilecek şey değil dediğiniz gibi ama 2005 ben beri bilgisayar kullanıyorum hayatımda ilk defa SSD'ye geçtim yeni PC topladığım vakit. Lakin hayatımda da ilk defa kısıtlı bir GB'ye sahip olarak hareket etmeye çalışıyorum. 258 GB sddm var 1 GB'si gitse kalım çıkıyor. Geçmişte HDD kullandığım için rahat takılıyordum. Şimdi bir oyun yükleyip o oyunu bitirip silip yeni oyun yüklüyorum. E haliyle 1 GB bile değerli oluyor gözümde.

Evet o boyutta kendini ve işlemleri sınırlama gerekiyor. Çok oyun için yer sorunu yaşatır o boyut ki yeni nesil oyunların boyutları sorun. Call of Duty Warzone yüklesen 100 GB'den fazla. Bende 500 GB SSD var ama emin ol 1 TB almadığıma pişman oldum.

Evet o boyutta kendini ve işlemleri sınırlama gerekiyor. Çok oyun için yer sorunu yaşatır o boyut ki yeni nesil oyunların boyutları sorun. Call of Duty Warzone yüklesen 100 GB'den fazla. Bende 500 GB SSD var ama emin ol 1 TB almadığıma pişman oldum.
Merhaba hocam bu sistemin değeri ne kadardır

Dosya Ekleri

• 1C399A83-6ACD-4882-A6F2-7D24A361CD2D.jpeg
    1C399A83-6ACD-4882-A6F2-7D24A361CD2D.jpeg
    97,2 KB · Görüntüleme: 49
Merhaba hocam bu sistemin değeri ne kadardır
Kesin birşey söyleyemem lakin asgari 4.000 Tl gözden çıkıyor hocam onu bilesin 😂
HDD kullandığım dönemler ssdyi abartı görüyordum ama ssd ye geçtiğimden beri bilgisayarın açılış hızı bile keyif veriyor 😂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı