C diski kendi kendine doluyor

HooDue

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2020
Mesajlar
1.933
Makaleler
1
Çözümler
11
Arkadaşlar daha 2 gün önce 70 GB boştu şimdi 65 GB boş gözüküyor. Temp ve %temp ve recent dosyalarını temizledim. Kendi kendine doluyor disk. Sistemim C'de kurulu bu arada.
 
Internet downlaod manager ile dosya indirdiysen yarıda bıraktıysan veya winrar ile bir dosya çıkarttıysan, anlık olarak disk dolabiliyor. Diğer programların da cache geçici ( ön bellek) verilerini appdata / temp gibi klasörlere kaydediyor.
 
Güncellemeler VS yapmıştır

arama kısmına disk temizleme yazın sonrasında çıkan pencerede altta da sistem dosyalarını da göster olacak ona tıklayın bekleyin 1-2dk sürebilir geri gelmesi sonra üstteki kutucukların hepsini seçip temizleyin
 
Windows arama kısmına depolama yazın ve depolama ayarlarına gidin. Orada geçici dosyaları göreceksiniz o hesaplandıktan sonra geçici dosyalara girin windows uptade temizle dolabiliyor bazen onu silebilirsiniz(NOT: onu silerseniz şuan kullandığınız windows sürümünde bir sorun olsa geri dönemezsiniz) diğer hepsini silebilirsiniz(indirilenleri silip silmemek size kalmış).
 
Kendi kendine dolduğunu görmedim hiç bence 2 gün içerisinde dosya indirmiş olmalısınız karşıdan yüklemelere bakın orada çok dosya olunca C de alan kaplıyor.
 
Sistem geri yüklemeyi kapatabilirsiniz. Ama sorun olursa sistemi geri yükleyemezsiniz.

Nasıl kapatacağım. Bir de kapatırsam sıkıntı olmaz mı?

Güncellemeler vs yapmıştır.

Arama kısmına disk temizleme yazın sonrasında çıkan pencerede altta da sistem dosyalarını da göster olacak ona tıklayın bekleyin 1-2dk sürebilir geri gelmesi sonra üstteki kutucukların hepsini seçip temizleyin.

Windows arama kısmına depolama yazın ve depolama ayarlarına gidin. Orada geçici dosyaları göreceksiniz o hesaplandıktan sonra geçici dosyalara girin Windows Update temizle dolabiliyor bazen onu silebilirsiniz(not: Onu silerseniz şu an kullandığınız Windows sürümünde bir sorun olsa geri dönemezsiniz) diğer hepsini silebilirsiniz(indirilenleri silip silmemek size kalmış).

Windows Update temizleme çıkıyor 4 GB onu silsem sıkıntı olur mu?
Windows güncellemeleri, gereksiz dosyalar, internet tarayıcı geçmişi ve önbellek dosyalarından kaynaklanıyor.

Bende de oluyor bir bakıyorum 5 GB dolmuş sonra bir daha bakıyorum 7 GB dolmuş bazen baktığımda da nadiren olsa da birden 10 GB boşalıyor.

Kendi kendine dolduğunu görmedim hiç bence 2 gün içerisinde dosya indirmiş olmalısınız karşıdan yüklemelere bakın orada çok dosya olunca C de alan kaplıyor.

Herkes yaşıyor galiba bunu o zaman büyük bir sorun değildir değil mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı