C diski nasıl sıfırlanır?

Diamon

Centipat
Daha fazla  
RAM
32
SSD veya HDD modeli
Bilmiyorum
Ekran kartı
GTX 1050Ti
Anakart
Biostar A320MH
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600
Arkadaşlar ben bilgisayara USB ile Windows 10 kurdum ardından oyunları yükledim ve sürücüleri yüklemeyi unuttum. Driverpack kullanarak sürücüleri yükledim fakat program yanında bir sürü Yandex, Opera, virüs koruması gibi programlar yükledi ve bilgisayara drop girmeye başladı sesler falan da kesiliyor drop girdiği sırada sürekli oluyor. Sadece C diskini yani Windows'un kurulu olduğu diski nasıl sıfırlayabilirim? D diskimde oyunlarım var onun sıfırlanmasını istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben bilgisayara USB ile Windows 10 kurdum ardından oyunları yükledim ve sürücüleri yüklemeyi unuttum. Driverpack kullanarak sürücüleri yükledim fakat program yanında bir sürü Yandex, Opera, virüs koruması gibi programlar yükledi ve bilgisayara drop girmeye başladı sesler falan da kesiliyor drop girdiği sırada sürekli oluyor. Sadece C diskini yani Windows'un kurulu olduğu diski nasıl sıfırlayabilirim? D diskimde oyunlarım var onun sıfırlanmasını istemiyorum.
USB ile format atarken sadece C diskinin olduğu kısmı formatlayın, D diskine dokunamayın. Disklerin boyutundan neyin ne olduğunu ayırt edebilirsiniz. Ya da direk D diskini sökün, formattan sonra takarsınız.

C diskini niye sıfırlıyorsun? Saçma. Format at.

C diski SSD olduğu için Windows kurulu olduğu için öyle yapıyorum D diski hard diske oyunlarımı yüklüyorum boşuna oyunlarım silinmesini istemedim. D diski 1TB olduğu için yüklüyorum SSD 250GB.

USB ile format atarken sadece C diskinin olduğu kısmı formatlayın, D diskine dokunamayın. Disklerin boyutundan neyin ne olduğunu ayırt edebilirsiniz. Ya da direk D diskini sökün, formattan sonra takarsınız.
D diskini söküp format attıktan sonra içindeki programlar çalışır mı?

Hocam BIOS'tan format atarken karşınızı disk bölümleri çıkıyor oradan sadece C'yi sıfırlayıp Windows'u kurabilirsiniz

C diski SSD olduğu için Windows kurulu olduğu için öyle yapıyorum D diski hard diske oyunlarımı yüklüyorum boşuna oyunlarım silinmesini istemedim. D diski 1TB olduğu için yüklüyorum SSD 250GB.

Adım adım.
Format atmanız gerekiyor.
Format atarken D diski takılı olmasın.
Çünkü: Format atarken D diskinin takılı veya sökülü olması D diskinde bulunan programların formattan sonra çalışıp çalışmaması üzerinde etkili değildir. Yani format atarken D diskinin takılı olmasının hiçbir faydası yoktur ama zararı olabilir.

Çalışır. Oyunları Steam'den indirdiysen, formattan sonra Steam'i kurup depolama ayarlarından D diskini gösterirsen Steam'e, oyunları görür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı