C# For, While ve Do While nerelerde kullanılıyor?

371129

Hectopat
Makaleler
9
Herkese iyi akşamlar. C# dilini öğreniyordum en son başlıkta yazdığım yerlere geldim ama anlayamadığım bir yer var. Bu döngüler tam olarak ne işe yarıyorlar? Yani herhangi bir kod yazarken nasıl yararı olacak? Veya günlük hayatta örnekleri nelerdir?

Herkese iyi akşamlar. C# dilini öğreniyordum en son başlıkta yazdığım yerlere geldim ama anlayamadığım bir yer var. Bu döngüler tam olarak ne işe yarıyorlar? Yani herhangi bir kod yazarken nasıl yararı olacak? Veya günlük hayatta örnekleri nelerdir?
Mesela adını 1000 defa yazdırmak istiyorsun veya 1'den 100'e kadar yazdırmak istiyorsun o zamanlar kullanılıyor. Bunlar basit örnekler çok daha farklı amaçlar için kullanıyor profesyonel olanlar :D.

Yani demek istediğim senin hangi döngüyü kullandığının bir önemi yok hepsi aynı işi yapıyor sadece yöntemleri farklı ve işleyişi.

Sadece C# değil çoğu dillerde for,while kullanılıyor. Mesela bir sistem yapıcaksınız ve sonsuza kadar çalışmasını istiyorsanız while kullanırsınız. For da belirli bir şeyi veya şeyleri bulmada kullanılabilir bir kümenin içinden.

Mesela adını 1000 defa yazdırmak istiyorsun veya 1'den 100'e kadar yazdırmak istiyorsun o zamanlar kullanılıyor. Bunlar basit örnekler çok daha farklı amaçlar için kullanıyor profesyonel olanlar :D.
Hocam o amaçları söyleyebilir misiniz? Çünkü yüzlerce defa bir şey yazdırmanın herhangi bir programa bir şey katacağını düşünmüyorum.

Hocam o amaçları söyleyebilir misiniz? Çünkü yüzlerce defa bir şey yazdırmanın herhangi bir programa bir şey katacağını düşünmüyorum.

Mesela senin bir web siten var bu sitede üyelerin hepsini sıralamak istiyorsun işte katılım tarihinden itibaren o zaman bunlar kullanılır. Ama içerisinde MySQL kodları da olmalıdır. O kadar çok örnek var ki. Mesela bir kontrol programı var belli aralıklarla çalışması lazım o zaman yine döngü kullanılır. Ama döngüyü sleep yapman lazım.

For ve diğer döngüler genelde tek başına kullanılmaz içine if else gibi şart deyimleri eklenir.
Örneğin: Elinizde insanların bankalara yatırdıkları paralar var ve bunlar oldukça düzensiz diyelim ve siz de 10 bin ile 20 bin ve 40 bin ile 50 bin lira yatırmış olanların bilgilerini almak istiyorsunuz. For döngüsüyle verileri alıp, if else ile kontrol edip veriyi mesela comboboxa ekleyebilirsiniz. Tabiiki bundan çok daha komplike örnekler üretilebilir ve ihtiyaç duyulabilir, ilerledikçe daha iyi anlayacaksınızdır demek istediğimi.

Al sana bir örnek dizilerde For Each kullanılır.

1615490770759.png

Al sana bir örnek dizilerde For Each kullanılır.

Eki Görüntüle 917876
O kadar If'i arka arkaya koymak yerine tek satır kodla işini halledebilir ayrıca "farklı voltaj değerlerine" sahip RAM'lerle de yazılımının sorunsuz çalışmasını sağlayabilirdin. :)

C#:
RamVolt_V.Text = (basic_ram_voltage / 1000.0).ToString() + " Volt"
(Kodun C# olduğuna bakmayın, Visual Basic'i bulamadım, kod renkli olsun diye C# seçtim.)

"Profesyonel yazılım geliştiricisi" olarak bunu yapabilmen gerekirdi değil mi?
🤭

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı