C# Form İçin Alternatif Tarayıcı Önerisi

Fatih_23

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, ben C# Windows form ile mini bir web botu üzerinde çalışıyorum. Bildiğiniz üzere varsayılan olarak kullandığımız web browser güncel değil ve birçok sitede sorun yaratıyor. Benim bunun için kullanabileceğim alternatif bir form kütüphanesi vs. var mı? Sitelerde oturum açabileceğim, butonlara tıklayabileceğim ve belirli sayfalarda kazıma yapabileceğim bir kütüphane veya eklenti var mı? Dökümantasyon veya github repo'sunu atarsanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Cefsharp var güzel.

Merhaba,

[CODE lang="csharp" title="script" highlight="4"]var script = "document.getElementById('username').value = \"ad\";" +
"document.getElementById('password').value = \"sifre\";";

browser.ExecuteScriptAsync(script);[/CODE]

Bu şekilde sitedeki Textbox'lara değer ataması yaptığımda Browser'da değerleri görüyorum fakat butona tıkladığımda eksiksiz giriş yaptınız yanıtı alıyorum siteden yani sadece görünürde gösteriyormuş gibi. Fazla JavaScript bilgim yok araştırdığımda da bu sonuçları bulmuştum. Sizin bir bilginiz var mı? Textboxlara değer atamasını nasıl yapabilirim tam olarak?

Merhaba,

[CODE lang="csharp" title="script" highlight="4"]var script = "document.getElementById('username').value = \"ad\";" +
"document.getElementById('password').value = \"sifre\";";

browser.ExecuteScriptAsync(script);[/CODE]

Bu şekilde sitedeki Textbox'lara değer ataması yaptığımda Browser'da değerleri görüyorum fakat butona tıkladığımda eksiksiz giriş yaptınız yanıtı alıyorum siteden yani sadece görünürde gösteriyormuş gibi. Fazla JavaScript bilgim yok araştırdığımda da bu sonuçları bulmuştum. Sizin bir bilginiz var mı? Textboxlara değer atamasını nasıl yapabilirim tam olarak?
Vallahi C# kullanmayalı uzun süre oldu. Maalesef size bu konuda yardımcı olamayacağım :(

Selenium?
Tabi form'a tool olarak eklenebiliyor mu bilmiyorum.

Selenium?
Tabii Form'a tool olarak eklenebiliyor mu bilmiyorum.

Tool olarak eklenebilmesi benim için öncelikliydi fakat bugün bununla ilgili çok fazla sorun yaşadım. Otomatik giriş yapması benim için kafi diyebilirim şu an. Selenium kullanmamıştım daha önce ona da bakacağım. Teşekkürler

Tool olarak eklenebilmesi benim için öncelikliydi fakat bugün bununla ilgili çok fazla sorun yaşadım. Otomatik giriş yapması benim için kafi diyebilirim şu an. Selenium kullanmamıştım daha önce ona da bakacağım. Teşekkürler
Bu arada web sitesine göre değişir ama Javascript render edilmesi zorunlu olmayan bir websitesine yapıyorsan botu öyle browser falan ayağa kaldırmadan direk http request'i atmanı öneririm. Login işlemlerini de container'lar la token falan yaparsın. Çok daha hızlı ve tepkisel olur.

Html parse ediyorsan veya edeceksen selenium'un kendi alt methodlarında var ama htmlagilitypack falan kullanıyorsan da Fizzler öneririm. CSS Select sorguları atmanı sağlıyor, öyle xpath'lerle falan uğraşma.

Aslında yapmak istediğim botun kendi kendine login olup ve sitede bir arama yapıp çıkan bazı sonuçları bana geri döndürmesi. Bu konuda fazla bir tecrübem yok zaten. Benim için oldukça yeni bir atılım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı