C# Form'da .odb dosyaları kullanmak

KernelColonel

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, C# için bir veritabanı test projesi yapıyorum. LibreOffice'in Base yazılımını kullanarak bir veritabanı hazırladım fakat Access uzantısı yerine .odb adlı bir dosya uzantısını kullanıyor. Bu dosyayı nasıl projeme bağlarım?

Merhaba, SOF'da okuduğum kadarıyla aslında bir ZIP dosyasıymış ODB dosyası.

Bunu da bir ZIP kütüphanesi ile unzip ettikten sonra XML okuyucu ile okuyabiliyormuşsunuz.

Dosyaların neye benzediğini bilmiyorum ancak size bir yol gösterebilir dediklerim. Ya da örnek bir dosyaa atarsanız bakabilirim.

Merhaba, SOF'da okuduğum kadarıyla aslında bir ZIP dosyasıymış ODB dosyası.

Bunu da bir ZIP kütüphanesi ile unzip ettikten sonra XML okuyucu ile okuyabiliyormuşsunuz.

Dosyaların neye benzediğini bilmiyorum ancak size bir yol gösterebilir dediklerim. Ya da örnek bir dosyaa atarsanız bakabilirim.

Kullandığım dosya budur inceleyebilirsiniz. Ben baktım ama pek anlamadığım XML kodları dışında bir şey bulamadım.

Kullandığım dosya budur inceleyebilirsiniz. Ben baktım ama pek anlamadığım XML kodları dışında bir şey bulamadım.
İnceledim, veriler herhalde "data" dosyasının içinde. Bunu çözümleyecek özel bir araç lazım büyük ihtimalle ama bilgi yok internette. Ayrıca neden bu formatı kullanmaya çalıştığınızı anlamadım.

İnceledim, veriler herhalde "data" dosyasının içinde. Bunu çözümleyecek özel bir araç lazım büyük ihtimalle ama bilgi yok internette. Ayrıca neden bu formatı kullanmaya çalıştığınızı anlamadım.
Microsoft Office yerine LibreOffice kullanmaya karar verdim.

özgürleşmeye başladım 🐧

Microsoft Office yerine LibreOffice kullanmaya karar verdim.

özgürleşmeye başladım 🐧
Hocam bu bahçede domates yetiştirip marketten domates almaya benziyor.

C#, Microsoft'a ait bir dil. O yüzden en iyi entegrasyonlar kendi yazılımları ile gerçekleşiyor. Dosyanın veri tipinin ne olduğunu öğrenirseniz yardım edebilirim okumada.

Ancak Access'te tek kütüphane ile çözülecek işe böyle uğraşmak (ve yavaş çalışacak olması) kullanmayı çok mantıklı kılmıyor açıkçası bana göre.

Hocam bu bahçede domates yetiştirip marketten domates almaya benziyor.

C#, Microsoft'a ait bir dil. O yüzden en iyi entegrasyonlar kendi yazılımları ile gerçekleşiyor. Dosyanın veri tipinin ne olduğunu öğrenirseniz yardım edebilirim okumada.

Ancak Access'te tek kütüphane ile çözülecek işe böyle uğraşmak (ve yavaş çalışacak olması) kullanmayı çok mantıklı kılmıyor açıkçası bana göre.
SQL kullanmayı denedim ama çok karışık. Neyi nasıl kuracağım nasıl giriş yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok.

SQL kullanmayı denedim ama çok karışık. Neyi nasıl kuracağım nasıl giriş yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok.
Dosyayı unzip ettim.
1678804009310.png

content.xml dosyasında veriler var. Santimetreli falan verileriniz varsa doğru dosyadayız demektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı