C# formlar arası geçiş nasıl yapılır?

Eki Görüntüle 1972956

Burada ne yapmam gerek yani. Anlayamadım hala.
Formunuzun ismi ne ise LoginForm yerine onu yazacaksınız. Onu örnek olsun diye verdim. Login Form adında bir formunuz varsa ne hatası veriyor acaba onu da yazabilir misiniz ?

Programlama dilini öğrenmeden, OOP kavramadan bunlarla uğraşma, neyin ne olduğunu anlamadan hiçbir şey yapamazsın çünkü.

Bende bu kavramlara OOP olmada girmiştim yani burada OOP'lik çok bir şey olduğunu düşünmüyorum ama bilmesi daha iyi tabii ki de.

Formunuzun ismi ne ise LoginForm yerine onu yazacaksınız. Onu örnek olsun diye verdim. Login Form adında bir formunuz varsa ne hatası veriyor acaba onu da yazabilir misiniz ?

Bende bu kavramlara OOP olmada girmiştim yani burada OOP'lik çok bir şey olduğunu düşünmüyorum ama bilmesi daha iyi tabii ki de.

Kullandığın şeylerin birer nesne olduğunun farkında olmadan kullanmaya çalışmak mantıklı bir davranış değil. Normalde yaşamayacağın zibilyon tane sorunla karşılaşırsın ve bu sana sadece zaman kaybettirir.

Kullandığın şeylerin birer nesne olduğunun farkında olmadan kullanmaya çalışmak mantıklı bir davranış değil. Normalde yaşamayacağın zibilyon tane sorunla karşılaşırsın ve bu sana sadece zaman kaybettirir.
Şimdi OOP'nin içinde de bir sürü konu var temel olarak bilse doğru olabilir ama tamamen bilmesine gerek yok diye düşünüyorum. Şu anda büyük ihtimal ödev için yapıyor o yüzden öğrenecek zamanı olduğunu sanmam.

C#:
Form2 form2 = new Form2();
form2.Show();
this.Hide();

Form1'i kapatıp form2'yi açmanı sağlar.

Eğer sekme şeklinde bir şey istiyorsanız Toolbox'tan Tabcontrol'ü ekleyin oradan sekmeleri ayarlayın.

C#:
Dispose();//Şu anki formun tamamen bellekten silinmesi ve ekrandan gitmesi için
//this.Hide(); alternatif olarak ama GC temizleyen kadar bellekte hala kalır
LoginForm loginForm = new LoginForm();//yeni formun nesnesini üretme
loginForm.Show();//istenilen formun açılması
Doğru bir yaklaşım değil. Aktif formu doğrudan Dispose etmek yerine Hide ile gizleyip GC tarafından kaldırılmasını beklemek daha doğru. Neyin nerede lazım olacağı belli olmaz.

Doğru bir yaklaşım değil. Aktif formu doğrudan Dispose etmek yerine Hide ile gizleyip GC tarafından kaldırılmasını beklemek daha doğru. Neyin nerede lazım olacağı belli olmaz.
Senaryoya göre değişir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı