C# hakkında sorularım

Makaleler
3
1 Milyon istihdam projesi sayesinde C# programını öğrenmeye başladım. Şu an "metotlar" kısmındayım.

Sıkıntı yaşadığım yer öğrendiklerimi çok çabuk unutuyorum, herhangi bir kod öğrendikten sonra birkaç dakika sonra unutuyorum. Normalde unutkan birisi değilim ama zor geliyor.

Bu işi basitleştirmek için ne yapabilirim? İnternetten "beginner" testleri çözmeye çalışsam da bilmediğim konular çıkıyor.

Ek olarak; buradan öğrendiğim C# bana yeter mi? C#'dan sonra ne öğrenmeliyim?

Bir dili tam anlamıyla biliyorsan diğerlerinde zorluk çekmezsin zaten.

Ben Java biliyorum biraz. Ama bildiğim kadar ile C#'tan farkı girdi ve çıktıları biraz farklı olması.

Yazılım dili düşündügün gibi bir şey değil. Hepsini öğrenmene gerek yok. Ne yapacaksan ona en yatkın dili öğrenmelisin. Udemy'ye bakabilirsin.

1 Milyon Istihdam'da mevcut olan dersler Udemy ile anlaşmalı zaten sanırım.

Kanka bende Python'dan başladım öğrenmeyi hocan uygulama yaptiriyorsa kesinlikle kendin yap onun disinda ders bittikten sonra dokümanlari bir de sen tek başina okuyup mantiğini kafanda oturt.
Python bitti bende şu an her şeyi bilir seviyedim. Unutursamda geri doner bakarim bu işler boyle lazimsa arastirican ezberleyemezsin.

Kanka bende Python'dan başladım öğrenmeyi hocan uygulama yaptiriyorsa kesinlikle kendin yap onun disinda ders bittikten sonra dokümanlari bir de sen tek başina okuyup mantiğini kafanda oturt.
Kendi kendime test hazırlamak istiyorum, ama her şeyi kafamda toplayınca hiçbirini anlamadığımı anlıyorum. Nasıl etkili olarak çalışabilirim ?

Mesela şöyle izah edeyim ben uygulamalarimizi mesela Python'da STR ile ilgili method öğrendik bunlari hoca veriyordu mesela cumleleri,den ayir gibi onlari yapiyorduk. Kendine boyle test hazirlamak uzun surer onun yerine W3school gibi sitelerden oğrendigin methodlarin İngilizce tanimlarini okuyup bir de dersin ustunden gecersen basarili olursun.
Tutkuluysan unutmazsin ya ben şu an 10 günlük tatildeyim telefonumdan bile kod yaziyorum :D.

Mesela şöyle izah edeyim ben uygulamalarimizi mesela Python'da STR ile ilgili method öğrendik bunlari hoca veriyordu mesela cumleleri,den ayir gibi onlari yapiyorduk. Kendine boyle test hazirlamak uzun surer onun yerine W3school gibi sitelerden oğrendigin methodlarin İngilizce tanimlarini okuyup bir de dersin ustunden gecersen basarili olursun.
Peki böyle zorluklar yaşamam normal mi ? Mantığını kavradıktan sonra böyle zorlanmaya devam eder miyim ?

Normal başlangic seviyesinden başlamamişsin ama hiçbir sıkıntı yok mantiği kavrayacaksin zaten ileride hep ustune oruceksin ogrendiklerini.

İlk konuda cikan eğitimi şu an bile kullaniyoruz yani oğrendiklerinin ustune koya koya ilerliyorsun.
Ayni şeyi fonksiyonlari ögrendigimde yaşadim zordu ama şu an mantığını kavradim.

Not tutman her zaman için en iyi çözüm olacaktır bence. Ek olarak belirli bir seviyeye geldikten sonra uygulamalar yapmaya çalışabilirsin. Bende çok etkili olmuştu bu yöntem. Python'da çok hızlı ilerledim bu sayede.

İkinci soruda ise, ne yapacağına bağlıdır bu. Her zaman kendini güncel tutman ve çalışman gerek. Ama güzel bir başlangıç yapmak için gayet iyi bir tercih.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı