Selam ben igrahiga. Acaba C++ i Java gibi bir yerden indirmem lazim mi? Bu aralar Java oyun yapmaya calisiyorum. Ama cogu kisi C++ kullan diyor. Bende biraz dusundum ve C++ elimin altinda olsun istetim. Esas soru... C++ indirmem lazim mi? Eger indirme falan yoksa nasıl kullanmaya baslarim?
Selam ben igrahiga. Acaba C++ i Java gibi bir yerden indirmem lazim mi? Bu aralar Java oyun yapmaya calisiyorum. Ama cogu kisi C++ kullan diyor. Bende biraz dusundum ve C++ elimin altinda olsun istetim. Esas soru... C++ indirmem lazim mi? Eger indirme falan yoksa nasıl kullanmaya baslarim?
Java biraz karışık. O yüzden teknik olarak Java indirilip kullanılıyor.
C++ için bir derleyici indirmeniz lazım. Java'daki şey direkt bir derleyici değil, daha fazlası.
Tavsiyem Visual Studio IDE'si ile gelen MSVC derleyicisini kullanmanız.
Java biraz karışık. O yüzden teknik olarak Java indirilip kullanılıyor.
C++ için bir derleyici indirmeniz lazım. Java'daki şey direkt bir derleyici değil, daha fazlası.
Tavsiyem Visual Studio IDE'si ile gelen MSVC derleyicisini kullanmanız.
@saliholoji @Vavien.
Merhaba! ilk oncelikle cevabiniz icin tesekurler. Yani C++ icin sadecce bir IDE lazim oylemi? Ve C++ ile 3d oyun yapilabiliyorumu?
3D oyun için farklı uzantılar, farklı diller de gerekecek. Teknik olarak onları açıp düzenleyebileceğiniz bir IDE olsa da 3D oyun için oyun motoru kullanılması daha mantıklı olur. Visual Studio Unreal Engine ile beraber çalışabiliyor mesela.
Eğer Windows kullanıyorsanız Microsoft Visual C++ derleyicisi hali hazırda bulunuyor zaten. Eğer Linux ya da BSD tabanlı bir sistem ile geliştirme yapacaksanız oradada gcc C++ derleyicisi bulunuyor. Bir şey indirmeniz gerekmiyor. MacOS tarafını bilmiyorum.
Burada Visual C++ derleyicisi ile komut satırında nasıl derleme yapılacağı gösteriliyor:
Tabii bir geliştirme ortamı kurmak daha mantıklı zannımca. Visual Studio, Code::Blocks, Eclipse, Clion... Bunlardan beğendiğin bir tanesini kurabilirsin.