C++'i Java gibi indirmek lazim mi?

igrahiga

Decapat
Daha fazla  
Selam ben igrahiga. Acaba C++ i Java gibi bir yerden indirmem lazim mi? Bu aralar Java oyun yapmaya calisiyorum. Ama cogu kisi C++ kullan diyor. Bende biraz dusundum ve C++ elimin altinda olsun istetim. Esas soru... C++ indirmem lazim mi? Eger indirme falan yoksa nasıl kullanmaya baslarim?

Selam ben igrahiga. Acaba C++ i Java gibi bir yerden indirmem lazim mi? Bu aralar Java oyun yapmaya calisiyorum. Ama cogu kisi C++ kullan diyor. Bende biraz dusundum ve C++ elimin altinda olsun istetim. Esas soru... C++ indirmem lazim mi? Eger indirme falan yoksa nasıl kullanmaya baslarim?
DevC++ öneririm, Home - Dev-C++ Official Website

El altında tutacaksınız benim size tavsiyem kesinlikle Dev C++, sebebi çok küçük boyuta sahip olmasından kaynaklı, VS sistemi zorluyor gereksiz.

@saliholoji
Java biraz karışık. O yüzden teknik olarak Java indirilip kullanılıyor.
C++ için bir derleyici indirmeniz lazım. Java'daki şey direkt bir derleyici değil, daha fazlası.
Tavsiyem Visual Studio IDE'si ile gelen MSVC derleyicisini kullanmanız.
@saliholoji
@Vavien.
Merhaba! ilk oncelikle cevabiniz icin tesekurler. Yani C++ icin sadecce bir IDE lazim oylemi? Ve C++ ile 3d oyun yapilabiliyorumu?
El altında tutacaksınız benim size tavsiyem kesinlikle Dev C++, sebebi çok küçük boyuta sahip olmasından kaynaklı, VS sistemi zorluyor gereksiz.
bende VScode var

Eğer Windows kullanıyorsanız Microsoft Visual C++ derleyicisi hali hazırda bulunuyor zaten. Eğer Linux ya da BSD tabanlı bir sistem ile geliştirme yapacaksanız oradada gcc C++ derleyicisi bulunuyor. Bir şey indirmeniz gerekmiyor. MacOS tarafını bilmiyorum.

Burada Visual C++ derleyicisi ile komut satırında nasıl derleme yapılacağı gösteriliyor:

Burada ise gcc C++ derleyicisi ile nasıl derleme yapılacağı gösteriliyor (Method 1):

Tabii bir geliştirme ortamı kurmak daha mantıklı zannımca. Visual Studio, Code::Blocks, Eclipse, Clion... Bunlardan beğendiğin bir tanesini kurabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı