C# için Microsoft yeterli bir Türkçe kaynak mı?

One Face

Kilopat
Selamünaleyküm. Yazılım için İngilizce öğrenmek lazım çünkü yeterince kaynak yok. Ama Microsoft C# için Türkçe kaynak sunuyor. Yeterli olur değil mi? Sonuçta Microsoft bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek anlayacağınızı sanmam. Ders almanız daha mantıklı.

YouTube üzerinden eğitimler izleyebilirsizin. C# için Murat Yücedağ'a bakabilirsiniz.
C# konusunda çok üst düzey gelişmek isterseniz Engin Demioğ'a bakmanızı öneririm ama önce C# temelini öğrenmeniz daha iyi olur.

Bir kısma kadar resmi makalerle geliştirip sonra video izlemek daha mantıklı olmaz mı?

Hayir.

Turkcesi:

Ingilizcesi:

Tertemiz anlasiliyor. "Unmanaged resources" , "Stream" , "memory allocation" bunlar hep onemli keywordler. "Akış" diye bir sey yok. Flow Diagram'a da Akis Diyagrami diyorlar Turkce, Stream'e de akis diyorlar. Stream ile Flow arasinda daglar denizler var.

Kesinlikle onermiyorum Ingilizce bilmeyen birine Turkce yazilim ogrenmesini. Sonra yeniden ogrenmek zorunda kalirsiniz.

Kaynak:

Turkce: IDisposable Arabirim (System)
Ingilizce: IDisposable Interface (System)

Sağ olun hocam. Madem Türkçe'ye çevirmişler, sıkıntı olmazsa oradan başlar sonra İngilizce'yi halleder istediğim dile geçerim diyordum.
Hocam o zaman neden Türkçe'ye çevirdiler ki? Sonuçta koskoca Microsoft.

Selamünaleyküm. Yazılım için İngilizce öğrenmek lazım çünkü yeterince kaynak yok. Ama Microsoft C# için Türkçe kaynak sunuyor. Yeterli olur değil mi? Sonuçta Microsoft bu.
Uzun süredir WinForms ile geliştirme yapıyorum. Dökümantasyonların Türkçe çevirileri gerçekten bozuk. Kelimeleri garip şekilde çeviriyor. İngilizce ve Türkçe hallerini karşılaştırınca ne alaka dediğim durumlar oldu. İngilizce öğrenirsen yeterli olabilir ama Türkçe için YouTube'dan oynatma listelerini takip etmeni öneririm.

Microsoft eğitiminin başında çevirilerin bazıları makine çevirisi olabilir yazıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…