C# İçin Öğretici Video Önerisi

Hocam çok sağ olun cevaplarınız için, fakat bildiğim kadarıyla amaçları çok farklı değil C# ve C++'nın.
Amaçları farklı değil, kullanma şekilleri farklı işte. C# ile UNIX için doğru dürüst uygulama yapamıyorsun. C++ ile Qt, wxwidget, GTK gibi kütüphanelerle cross platform uygulama yapabiliyorsun.
Ek olarak C++ daha low level. Microdenetleyicilerde vs. C#'tan çok, C ve C++ ağır kullanılır.
Sistem programlamada C#'ın adı bile geçmez. C ve C++ ile kernel yazılır, C#'la sağlıklı olmaz. Yani 1 dille her işi yaparsın, fakat harcanan kayağa, perfomansa değer mi, onu bilmelisin. Amacın Windows'sa hiç C++'a girmeden C# ile işini halledebiliyorsun.
Neye göre C++ veya C#'dan başlamalıyım?
Kullanım maksadına göre. Bana C++ iyi geliyor C++ kullanıyorum. C# kolay geliyorsa sana C# kullan. Hangisi ile verimli kullanıyorsan, onu kullan.

Amaçları farklı değil, kullanma şekilleri farklı işte. C# ile UNIX için doğru dürüst uygulama yapamıyorsun. C++ ile Qt, wxwidget, GTK gibi kütüphanelerle cross platform uygulama yapabiliyorsun.
Ek olarak C++ daha low level. Microdenetleyicilerde vs. C#'tan çok, C ve C++ ağır kullanılır.
Sistem programlamada C#'ın adı bile geçmez. C ve C++ ile kernel yazılır, C#'la sağlıklı olmaz. Yani 1 dille her işi yaparsın, fakat harcanan kayağa, perfomansa değer mi, onu bilmelisin. Amacın Windows'sa hiç C++'a girmeden C# ile işini halledebiliyorsun.

Kullanım maksadına göre. Bana C++ iyi geliyor C++ kullanıyorum. C# kolay geliyorsa sana C# kullan. Hangisi ile verimli kullanıyorsan, onu kullan.
Sağ olun hocam amacım oyun geliştirmek ve program yapmaktı. Sizin fikirlerinizle C++'dan başlayacağım. Sizi yordum sağ olun tekrardan.

Hocam Unity daha kolay fakat C++ ile başlamam daha doğru olmaz mı?
Ve öğretici video serisi önerir misiniz?

Unity için ileride bir de C# öğrenmeli olacaksın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öğretici site olarak:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı