C++ ile 2D oyun geliştirmek için en iyi kütüphane hangisi?

Yusufc44

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar C ve C++ öğrendim şimdi basit 2D oyunlar geliştirmeyi denemek istiyorum ama bunun için sanırım bir kütüphane öğrenmem lazım. Karşıma sdl ve sfml çıktı, bunlardan hangisi daha iyi? Veya ikisinden de daha iyi bir bildiğiniz var mı?

Tercihim SFML. Ama bu kütüphanelerle oyun yapmak o kadar kolay değil. Önerim oyun motoru kullanmanız. Onlarda cocos2D veya plugin ekleyerek Godot kullanabilirsiniz.

Tercihim sfml. Ama bu kütüphanelerle oyun yapmak o kadar kolay değil. Önerim oyun motoru kullanmanız. Onlarda cocos2D veya plugin ekleyerek Godot kullanabilirsiniz.

C ve C++ öğrendim ama basit programların ötesine gidemiyorum nasıl büyük şeyler kodlayabilirim oyun programlamanın üzerine doğru ilerleyişim var bir de nasıl bir yol izlemeliyim bana bir yol haritası önerebilir misiniz?

C ve C++ öğrendim ama basit programların ötesine gidemiyorum nasıl büyük şeyler kodlayabilirim oyun programlamanın üzerine doğru ilerleyişim var bir de nasıl bir yol izlemeliyim bana bir yol haritası önerebilir misiniz?

Oyun programlamak istiyorsanız eğer tavsiyem Unity veya Unreal Engine öğrenmeniz olacak. Unity için C# bilmeniz lazım. Ama zaten C#'ın syntaxı C ve C++'a benzer o yüzden öğrenirken sorun yaşamazsınız. Unreal Engine 5 için ise Blueprint veya C++ bilmek lazım. Tavsiyem Blueprint olurdu. Blueprint'te öyle öğrenmesi zor değil. Yabancı kaynaklardan rahatlıkla öğrenirsiniz. Kısacası Unity veya UE5 arasından istediğinizi kullanın eğer oyun yapacaksanız. Ama eğer oyun yapmayacaksanız ilk başta ne yapmak istediğinize karar verip ona göre kodlama dili öğrenmeniz lazım. Sonrası zaten gelecektir.

Oyun programlamak istiyorsanız eğer tavsiyem Unity veya Unreal Engine öğrenmeniz olacak. Unity için C# bilmeniz lazım. Ama zaten C#'ın syntaxı C ve C++'a benzer o yüzden öğrenirken sorun yaşamazsınız. Unreal Engine 5 için ise Blueprint veya C++ bilmek lazım. Tavsiyem Blueprint olurdu. Blueprint'te öyle öğrenmesi zor değil. Yabancı kaynaklardan rahatlıkla öğrenirsiniz. Kısacası Unity veya UE5 arasından istediğinizi kullanın eğer oyun yapacaksanız. Ama eğer oyun yapmayacaksanız ilk başta ne yapmak istediğinize karar verip ona göre kodlama dili öğrenmeniz lazım. Sonrası zaten gelecektir.

Ağabey amacım her platformda her türlü programı geliştirebilecek seviyeye gelmek Android'den, masaüstüne, web sitesine amacım para kazanmak kendime göre tam bir hedefim yok en çok parayı ne kazandırıyor programlamada hedefimi ona göre belirleyim o zaman 😂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı