C# ile C++ farkı nedir ve önce hangisi öğrenilmeli?

@Lorys C++ makine diline daha yakın bir dil ve daha hızlı bir dildir ama Türkiye'de C# daha popüler ve yeni başlayanlara göre C++ biraz zor kaçabiliyor siz bilgisayar mühendisliği falan okuyor musunuz eğer okuyorsanız okulda öğretilen hangisiyse onda uzmanlaşın bence.

@533388 hayır 15 yaşındayım fakat gelecek yazılım üzerine olacak bir de oyun yazmak eğlendirecek gibi hissediyorum, oyunları kendi dilediğim gibi modlamak çok hoş duruyor yani siz bu işler için
C++ daha kullanışlı mı diyorsunuz.

@Lorys bende sizin gibi 15 yaşındayım ve C# da C de yazdım ama benim hoşuma C daha çok gitti zaten C++ C'nin gelişmiş hali aynı konular C++'da da var bence C++ bilin ekmeğini yersiniz ama yatırım tavsiyesi değildir 😊 şaka bir yana eğer işletim sistemlerine, işlemcilere yani gömülü sistemlere ilginiz varsa yine C ve C++ kullanılıyor.

@Lorys C öğrenmek için Udemy YouTube gibi yerler var bence Udemy'e çok bulaşma orası ücretli ama ben öğrendiğim şeyleri Udemy'den değil de YouTube'dan öğrendim C için fehmi uyarın C serisi var C++ içinde yazılım bilimi var gerçekten ikisi de çok iyi anlatıyor ama fehmi uyar biraz sıkıyor insanı ondan sıkılırsan Murat yücedağın C serisi var onu tavsiye ederim ama Udemy'den kurs almak istersen can boz var ismini yanlış da hatırlıyor olabilirim eğer sorun olursa beni etiketliyebilirsin yazılım yolunda kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı