C ile D diskini HDD'nin uzun sürede görmesi

Dağhan Tanık

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim hdd ile başım dertte ve neden olduğunu anlayamadım, mesela bilgisayarıma girince c ile d diski görmesi uzun sürüyor, deli etti beni. Sorun ne olabilir acaba? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Evet bilgisayarıma giriş yaptığımda geç okuyor çok sinir bozucu bişey. Laptop evde kullanıyorum genellikle oyun için, hdd garip sesler çıkarmıyor genelde ama bu sorun çok ilginç. Ne yapmam gerekir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Makina özellikleri? (işlemci-ram vs:AIDA 64'den özet eklersen de olur)
Windows sürümü?
C ve D ayrı sürücü mü yoksa HDD'yi ikiye mi böldün?
Hep böyle miydi, neden sonra olduğuna dair bir fikrin var mı?
HDD boş alan?
CPU kullanımına baktın mı? Yüksek değerler var mı? Task manager'dan bakabilirsin.
HDD tune ile HDD'yi tarattın mı? Evet ise hata buldu mu ?

i7 işlemci 8gb ram, 1 tb hdd win 8.1 64 bit. C ve D ayrılar. Oyun oynarken bir sorun yok okuma olarak, diskten kıtır kıtır ses' de gelmiyor hiç ama nedense bilgisayarıma girdiğimde okurken bekletiyor baya ondan sonra diskler geliyor. Hd tuneyle taratıyorum şimdi daha kırmızı cıkmadı hiç yarısına geldi her kutucuk yeşil şimdiye kadar.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı