C++ ile hata mı ettim?

479980

Decapat
Merhaba. Ben Front-End developerim. Artık bu sıktı sürekli tasarım falan. Python'da hobi için kütüphane araştırarak spam bot falan yaptım. Sonra hedef yükselttim. Java'ya başlamaya kara verdim ki Java geliştirme ortamını kurmaya çalışınca Oracle giriş yap falan dedi bende üşendim başlamadım(çok üşengeçimdir anlık gaza gelip hemen sönerim).
C++'ya başladım ilk başta if else falan basitti sonra işe OOP falan karışınca zorlandım. 1025 sayfalık C++ ile programlama kitabını aldım. Okuyorum ama anlayamıyorum adamlar makine kodlarında başladı anlatmaya sonra oopa gelince asfaltta gidip de yol bozulmaya başlayınca pat diye duran araba oldum. Şu an çok kafm karışık.C++ ya devammı edeyim C# ile mi.C++ ile 2D oyun yapılabilir mi bir de oyun motorsuz. Kendimi oyun oynarken geri zekalı gibi hissediyorum, bakıyorum adamlar mis gibi oyun yapmış. Bense CMD'de sayı bulma oyunu yapıyorum. Ve bu işlerden para kazanmak istiyorum. Ne yapayım, ne edeyim kafam çok karışık bir döngüde kaldım bir projede gelmiyor aklma?
İçimi döktüm: D

Tam olarak ne yapmak istiyorsun, anlamış değilim. Mobil developer mı olmak istiyorsun? Veya desktop devleoper mı? Anlamadım.

Front-end developersan bu işten zaten para kazanabilirsin. İlla para kazanmak için C++, Java öğrenmene gerek yok.

Front-end, eskisi gibi sadece tasarım yapmaktan öte artık uygulama yapmaya dönüşmüş bir alan. Hatta bundan seneler önce dönüştü de daha yeni yeni TR'de bunu fark ettiler.

Öncelikle amacınız para kazanmak değil değer yaratmak olmalıdır. Eğer bunu başarmaya çalışırsanız emin olun ki bu kadar karar değiştiren biri olmayacaksınız. Bu işler bugün başladım yarın Crysis yaptım şeklinde olmuyor.

C++'da OOP yapısı zordur. Onun yerine C# ile başlayıp sonra C++'a geçebilirsiniz.

Java veya JavaScript ile UE4-UE5 veya Unity ile 2D mobil-PC oyun yap, sat.

Unity ile 2d mobil iyi... Play Store koyarsın Free ama reklamlı olur gelir elde edersin.

UE4-UE5 ile PC oyun iyi... Steam koyarsın Free ama reklamlı olur gelir elde edersin.

@479980 o zaman bayağı bir dil mevcut. Mesela ben Python ile desktop application yapıyorum, başkası Java ile yapar. Sen de C# ile başlayabilirsin. C# ile Visual Studio üzerinden Form Application yapabilirsin.

Front-end developersan bu işten zaten para kazanabilirsin. İlla para kazanmak için C++, Java öğrenmene gerek yok.

Front-end, eskisi gibi sadece tasarım yapmaktan öte artık uygulama yapmaya dönüşmüş bir alan. Hatta bundan seneler önce dönüştü de daha yeni yeni TR'de bunu fark ettiler.
o işler back end değilmiydi?
Öncelikle amacınız para kazanmak değil değer yaratmak olmalıdır. Eğer bunu başarmaya çalışırsanız emin olun ki bu kadar karar değiştiren biri olmayacaksınız. Bu işler bugün başladım yarın Crysis yaptım şeklinde olmuyor.

C++'da OOP yapısı zordur. Onun yerine C# ile başlayıp sonra C++'a geçebilirsiniz.
teşekkürler

O işler back-end değil miydi?
Hayır. Vue.js, React, Angular gibi frameworkler sayesinde single page app dediğimiz işler arttı. Ayrıca anlattığım şeylerin back-end ile bir alakası yok.

Front-end, sadece HTML ve CSS yazmaktan ibaret bir kavram değil. 2005'li yıllarda falan öyle olan bir kavramdı. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı