C/C++ C++ ile kendimi geliştirmek için neler kodlamamı önerirsiniz?

Evet çünkü yaparken mantığını öğrenmiş olursun ayrıca ilk konuya bak sonra geliştirmek için örnek yap. Mesela if else biliyorsun diyelim yanına Switch-case ile nasıl yapabilirim vsvs şeyler ekle.

Hocam include eklerken ben hepsini ekliyorum sonra bir daha uğraşmayayım diye yaptığım saçma mı?

Neden ki bir zararı mı var.
Kullanmayacağın kod ya da işe yaramayan gereksiz kod küçük programlarda belki sıkıntı yaratmaz fakat büyük çaplı projelerde mantıksız ve sistemin boşuna okumasını sağlar.Düşün bir şiir okuyacaksın okumaya 6.mısradan başlaman gerekiyor.Ya da şiir de arada karalanmış okunamayan şeyler var ve devamlı atlamak zorundasın.

include eklerken ben hepsini ekliyorum
Sadece bunun için söylemedim genel manada söyledim.Yapacağın işi en az kod ile nasıl yapabileceğini düşün ve Algoritma mantığını bu yönde geliştirmeye çalış.

Socket programlamayla kullanıcıdan rastgele iki sayının toplamını tahmin etmesini isteyen bir program yazabilirsin.

Server iki rastgele sayının toplamını göndersin. Kullanıcı da server'a toplamlarından yola çıkarak iki sayıyı tahmin edip yollasın. Bildiği kadarını skor olarak tutsun ve bilemediği yerde skoru top skorlar listesine ekleyip kullanıcıdan isim alsın. Kullanıcı eğer top skorların listelenmesini isterse, listeleyebilsin.

Basit bir program ve genel itibariyle çoğu şeyi senin yapman gerekecek.

Kullanmayacağın kod ya da işe yaramayan gereksiz kod küçük programlarda belki sıkıntı yaratmaz fakat büyük çaplı projelerde mantıksız ve sistemin boşuna okumasını sağlar. Düşün bir şiir okuyacaksın okumaya 6.mısradan başlaman gerekiyor. Ya da şiir de arada karalanmış okunamayan şeyler var ve devamlı atlamak zorundasın.

Sadece bunun için söylemedim genel manada söyledim. Yapacağın işi en az kod ile nasıl yapabileceğini düşün ve algoritma mantığını bu yönde geliştirmeye çalış.

Algoritma dediğimiz kod yazmadan önce izleyeceğimiz yoldu değil mi?

Algoritma dediğimiz kod yazmadan önce izleyeceğimiz yoldu değil mi?
Aynen ne kadar gelistirirsen ileride o kadar rahat edersin.Mesela yaptığın bir örnek var ise sallıyorum 24 satırda yaptın.Google amcaya bak , Github'a bak aynı örneği yapan var mı ?Var ise kaç satırda ne şekilde yapmış,senin yaptığından farklı ne yapmış.Başta bunu kaparsan ilerisi çok iyi olur.

C++:
int toplam  = 0;

for(int i = 0; i<100; i++)
{

for(int j = 0; j<i; j++)
    {
        toplam = toplam + j;
    }

}

Yukarıda yazdığım kodun ne yaptığını bana yorumlamanı, anlatmanı istiyorum. Basitçe bir test.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı