C/C++ C ileri seviye işlemler ve konular için documentation veya video önerisi

533388

Hectopat
Makaleler
2
Bugün C'yi en azından temel olarak freecodecamp kanalından bitirdim orada pointerler, structlar, dosya işlemleri falan vardı ama forumda garbage collector, leaklar, bellek sızıntılarından falan bahsetmişlerdi ama ben bunları görmedim, duymadım, bilmiyorum önerdiğiniz videolar YouTube'da var olan videolar ve alt yazıları olursa (İngilizce) iyi olur ve açık kaynaklı C ile yazılan projelerin de GitHub linkini atarsanız sevinirim.

C'de garbage collector yok. Memory leak ve bellek sızıntı aynı şey. Biri Türkçe diğeri İngilizce. Pointerları gördüğünde leakten bahsedilmediyse, kayda değer bir eğitim seti/oynatma listesi değilmiş. Memory leak pointerdan kaynaklanır. C#, Rust, Go gibi dillerde unsafe olarak işaretlenmiş olmalarının bir sebebi var pointerların.

Öğreticilik açısından bu sayfayı tavsiye edebilirim sanırım;

GNU C dökümantasyonu;

Microsoft C dökümantasyonu;

Eğer linux kullanıyorsan ve rahat bir şekilde bir fonksiyonun manual'ine (kullanım kılavuzuna) erişmek istiyorsan man <cfunction> yazman yeterli terminale. Detaylı bir manual açılacak. Windows kullanıyorsanda, küçük CLI projeler için şiddetle WSL kullanmanı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı