Çözüldü C++ işlemi sonucu hep 0 çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

acar92

Hectopat

Yazılıma yeni başladım. Kendi matematik işlemimi yapmaya çalışıyorum ama kodu başlattığımda hep 0 diyor. Yaptığım yanlış nedir? Cevabın 1 olması gerekmiyor mu?

Çözüm
Bu C++ değil, C. Eğitim aldığınız yer C diyorsa değiştirmenizi tavsiye ediyorum.

F yerine başa bir şey, mesela i yazmak hiç de mantıklı değil. Kafanıza göre a yazın o zaman.

İ yazınca çalışmasının sebebi sayınız integer tipinde. C'de integer tipleri yazdırmak için d veya i kullanılır. Genelde d kullanılır.
F ise float yazdırmak içindir. Sistemden sisteme boyutunun değişmesinden tutun da bellekte nasıl tutulduğuna kadar integer'dan farklıdır.

Bu durum için doğru çözüm %d kullanmak. Ben illa ondalıklı sayı yazdıracağım diyorsanız sonucu cast etmeli veya sonuç, işlemlere girenlerden daha kapsamlı tipte olur ilkesini kullanarak 1 yerine 1.0 yazmalısınız.
C++'tan başlamayın demedim. Dev-C++ kullanmayın dedim. Dev-C++ dil değil, program.
Visual Studio kullanın.

O zaman kullanmayı bırakıyorum Visual Studio derken C# danmi bahsettiniz ona baslamak biraz zor degilmi arastirdigimda çok zor olduğunu duydum.

Visual Studio derken Visual Studio'dan bahsettim. Technopat deyince nasıl PHP'ya da HTML demiyorsam Visual Studio deyince de bir programlama dili değil, program adı söylüyorum. Visual Studio ile C++ yazabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim maalesef bu konuda çok cahilim. Hiçbir şey bilmiyorum ama siz sabırla cevap verdiğiniz için tekrardan teşekkür ederim. C++'dan devam ediyorum o zaman iyi günler size.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim maalesef bu konuda çok cahilim. Hiçbir şey bilmiyorum ama siz sabırla cevap verdiğiniz için tekrardan teşekkür ederim. C++'dan devam ediyorum o zaman iyi günler size.
Dili öğrenmeden önce algoritma öğrenmen daha uygun olur.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim i bana da saçma gelmişti biraz %d daha mantıklı geldi ama kullandığım gerçekten C++ olmalı programın kendisi böyle diyor.

Eki Görüntüle 1282482
C++'da printf yok, cout var. Oradan bile hemen anlaşılıyor hiç kodu incelemeye gerek bile yok.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…