Çözüldü C++ işlemi sonucu hep 0 çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

acar92

Hectopat
Katılım
28 Kasım 2020
Mesajlar
551
Çözümler
3
1643135824523.png


Yazılıma yeni başladım. Kendi matematik işlemimi yapmaya çalışıyorum ama kodu başlattığımda hep 0 diyor. Yaptığım yanlış nedir? Cevabın 1 olması gerekmiyor mu?
 
Çözüm
Bu C++ değil, C. Eğitim aldığınız yer C diyorsa değiştirmenizi tavsiye ediyorum.

F yerine başa bir şey, mesela i yazmak hiç de mantıklı değil. Kafanıza göre a yazın o zaman.

İ yazınca çalışmasının sebebi sayınız integer tipinde. C'de integer tipleri yazdırmak için d veya i kullanılır. Genelde d kullanılır.
F ise float yazdırmak içindir. Sistemden sisteme boyutunun değişmesinden tutun da bellekte nasıl tutulduğuna kadar integer'dan farklıdır.

Bu durum için doğru çözüm %d kullanmak. Ben illa ondalıklı sayı yazdıracağım diyorsanız sonucu cast etmeli veya sonuç, işlemlere girenlerden daha kapsamlı tipte olur ilkesini kullanarak 1 yerine 1.0 yazmalısınız.
Visual Studio derken Visual Studio'dan bahsettim. Technopat deyince nasıl PHP'ya da HTML demiyorsam Visual Studio deyince de bir programlama dili değil, program adı söylüyorum. Visual Studio ile C++ yazabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim maalesef bu konuda çok cahilim. Hiçbir şey bilmiyorum ama siz sabırla cevap verdiğiniz için tekrardan teşekkür ederim. C++'dan devam ediyorum o zaman iyi günler size.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim maalesef bu konuda çok cahilim. Hiçbir şey bilmiyorum ama siz sabırla cevap verdiğiniz için tekrardan teşekkür ederim. C++'dan devam ediyorum o zaman iyi günler size.
Dili öğrenmeden önce algoritma öğrenmen daha uygun olur.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim i bana da saçma gelmişti biraz %d daha mantıklı geldi ama kullandığım gerçekten C++ olmalı programın kendisi böyle diyor.

Eki Görüntüle 1282482
C++'da printf yok, cout var. Oradan bile hemen anlaşılıyor hiç kodu incelemeye gerek bile yok.
 
Son düzenleme:
Artı -1 Eksi

Geri
Yukarı