C# Kitap Önerisi

Daha fazla  
Arkadaşlar ben programlamada yeniyim ve yeni başlayanlar için diye satılan bir C# kitabı alıp %80'inini falan okudum fakat görsel programlamadan bahsetmediği için tamamını bitirmedim kendimce birkaç basit form uygulaması yazdım (iskambil kartlarını rastgele sıralamak gibi) fakat masa üstü uygulamaları için form tipi uygulama biraz eski tip gibi geldi bana. WPF diye bir şey varmış sizce öğrenme konusunda form kontrollerini falan tamamen öğrenip öyle mi WPF'yi öğreneyim, yoksa direkt WPF ile alakalı kitap mı alayım ya da internet üzerinden mi öğrenmeye çalışayım? Ne yapacağımı bilemedim sizlere danışayım dedim. Kitap ile öğren derseniz kitap önerisi internetten öğren derseniz site önerisi ve nasıl bir yol çizmem gerektiği ile ilgili öneri verebilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen ben programlama için bir kitaba başvurmadım. Google, Youtube, ingilizceniz iyi ise Udacity gibi siteler size yardımcı olabilir. WPF için öncelikle kontrollleri öğrenmenizi tavsiye ederim şahsi fikrim. Altınızda İnternet gibi dev bir kütüphane var onu kullanmanızı tavsiye ederim. Tabi bunun yanında Türkçe kaynaklar size bir süre sonra yetmiyecektir. Bu nedenle ingilizce de öğrenmenizi tavsiye ederim(Eğer ingilizceniz kötüyse). İyi günler.

WPF ve üniversal windows uygulamaları XML'e benzeyen XAML ile yazılıyor. Programlamada büyük kolaylık sağlıyor. WPF öğrenirseniz windows uygulaması geliştirmeye başlamak kolay olur. Ayrıca Xamarin Forms da XAML ile çapraz platform uygulama geliştirmeye olanak tanıyor.

Wrox.com üzerinde ingilizce kitaplara erişmeniz mümkün. İngilizceniz yoksa işe orta düzeyde ingilizce öğrenerek başlayın. Ne yaparsanız yapın ingilizce gerçeği önünüze çıkacaktır. WPF Programmer's Reference kitabını öneririm. Görsel ağırlıklı bir kitaptır. XAML'e yeni başlayan birisi için oldukça faydalı olacaktır. İngilizce bilmeseniz bile bu kitaptaki resimlerden az çok bir şeyler anlamanız mümkün. Kitap okuyucuyu kodlara boğmak yerine görsellerle giriş seviyesi bir kişiye hitap edebilecek ölçüde.

C#'ı Kavramak - Tom Archer - Microsoft Yayınları
Çok eski bir kitap, bulmak zor olabilir ama C#'ı ileri seviye kullanma adına güzel bir başvuru kitabı. Yeni başlayanlara önerilmiyor ama ben katılmıyorum. Olmadı en azından 2. kitap olarak edinilmeli. Bu kitabın kapağını açanlar C# dilini tasarlayanların ruh haline, ürettikleri çözümlere tanıklık edecektir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı