C# kolay mı?

Bu C# öğrenmek değil, Visual Studio sayesinde form tasarımı yapmak. Bir buton eklediğinizde butonun aslında bir sınıf olduğunu, Property'leri olduğunu çift tıklayarak açtığınız methodun bir Action delegate olduğunu falan bilip bunları kullanabildiğiniz zaman C#'a bir giriş yapmış olursunuz.

C# bu konuda en yanlış anlaşılan dil ve sebebi de eskiden çekilen form arayüzü tasarlama dersleri yüzünden. Dili öğrenmek başka bir şey. C# zor bir dil, her dilin kendince zorlukları var ve C#'tan bağımsız olarak OOP zor bir konsept. Biraz daha teorik kaldığı için insan ilk öğrendiği vakitlerde kafasında içselleştirmekte zorlanıyor.

Form a çift tıklamak dediğin yöntemle okulun birkaç uygulamasını ben yaptım kütüphane kayıt, idare ilgili birkaç sistem bence öğrenmiş oluyorum hocam sadece tıklamak değil gibi. Ayrıca işimizi gördüğü sürece yeterlidir. Bilmemek değil önemli olan eksiği görüp öğrenmemektir bence.
 
C# kolay bir dil ama çok fazla konsepti ve özelliği var.

C++, C#'dan daha kolay.
En zor bence 1. Assembly 2. C#.
Çünkü çok garip bir kullanımi var. Tabii kişiden kişiye değişir.
C++, C# ile kıyaslanamaz bile kolaylık açısından, çok farklı şeyler zaten.
 
Genelde C#'ı oyun geliştirmek için kullanıyorum bana bayağı kolay geliyor. Yani Algoritma yazmak için işlevsel kütüphaneler önümüzde duruyor. Ateşi yeniden icat etmeye gerek yok.
 
Son düzenleme:
C# iydir güzeldir. Gençay yıldız hocadan dinleyen C Sharp'ın içinden geçer altından üstünden çıkar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı