C# kullanarak bir oyun yapmak

ErcX

Kilopat
Katılım
29 Haziran 2017
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar, başlıkta söylediğim gibi C# kullanarak Unity'de 2D platform tarzında bir oyun programlamayı düşündüm, ne kadar fikir güzel ve motivasyonum yüksekmiş gibi gözükse de başladım andan itibaren bir anda düştü, çünkü izlediğim videolardan bir şey anlamıyordum ve mantığı zor geliyordu bende size sormak istedim. Acaba direkt olarak C# öğrenmeye çalışmak yanlış bir fikir mi? Öncelikle başka dillerden başlayıp mı buraya gelmeliyim, yoksa zorlayarak videoları 2-3 kez izleyip başka kaynaklardan okuyarak mı anlamalıyım? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Yani direkt olarak C# mı öğrenmeliyim yoksa oyuna ekleyeceğim şeyleri öğrenerek mi ilerlemeliyim ?

Örnek olarak :
İşte önce karakter yürümesini
sonra düşman gibi mi

Yoksa C# direkt öğrenmeliyim ?
Sadece kafandaki şeyi yapıp bırakacaksan öyle yapman daha mantıklı hatta hazır kodlar bile var ama ilerleyip yeni projeler yapacaksan öğren.
 
Javascript ile oyun yapsam ve bunu yayımlasam kaynak kodları ortada ; hadi diyelim kaynak kodlarını bir derlemeden ( zaten iki defa derleniyor ) daha geçirtip gizledim ; bu defa da performans olarak %30 luk bir kayıp oluşacak.Ama bir online satrançtır veya mobil uygulamadır yapılabilir.
 
Javascript boostrap var o senin işini kolaylaştırır. Eğer nasıl kullanmasını biliyorsan tabi
Kod bilgim yok yeni yeni öğrenmeye başlamayı düşünüyorum
Öncelikle dilin genel özelliklerini öğrenmelisin. Mesela direkt oyun yapma işine girişmektense önce hesap makinesi gibi küçük şeyler yap. Videodan ya da başka bir yerden gördüğün kodu geçirmekle öğrenemezsin.
Evet aynen öyle megep den bilişim teknolojileri alanında veri tabanı bölümünde ordan temel kodları öğrenebilirsin teşşekürler.
Yorumlarınız için teşekkürler
 
Oyun işi zahmetlidir ; unity bile kullansan ekip lazım.Gel sen mobil oyunlara giriş yap.
Aslında bir arkadaşım var birlikte yapacaktık da Unity Team olayı ve onun içinde aylık ücret ödemek gerekince o iş zorlaştı onun için ayrı bir fikrin var mı ? Önerin için teşekkürler
Bide kodlamada ilerleyenlere bir sorum var siz not alarak mı izlediniz videoları , kursları yoksa sadece izlediniz mi, yani ilerde akılda kalıyor mu yoksa bir deftere not almalı mıyım ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı