C# C/C++ C++ mı yoksa C# mı?

Melethril

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, ben 2-3 sene öncesine kadar Python öğrenmeye çalışan liseli bir gençtim. Şimdi ise gelecek planlarım yavaş yavaş kafama oturmaya başlayınca ve sınav senemde bitince tekrardan yazılım, programlamaya atmak istedim kendimi. Şimdi aklımda C++ ve C# var, ikisini de öğrenmeyi düşünüyorum. İleride birine yoğunluk versem dahi ikisini de öğrenmek istiyorum fakat daha önce hangisini öğrenmeliyim, kafamda bu soru var. Önceliğim C++ mı yoksa C# mı olmalı? C++ ise neden, veya C# ise neden? Bildiğim, daha doğrusu araştırdığım kadarıyla C#, C++ ve Java benzeri bir dil, o yüzden etrafımdaki yazılım ve yazılım test mühendisleri birini öğrendikten sonra öbürü daha kolay vs. derdi. C++ Unreal, C# da Unity çalıştırıyor bildiğim kadarıyla. Dediğim gibi ikisini de öğrenmek istiyorum fakat önceliğimi kime vermeliyim ve neden? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana kalmış bir durum, kimse en iyi ve en öncelik vermen gereken şeyi söyleyemez en azından söylememeli, eğer temelden derinlemesine teknik bilgi sistem seviyesinde öğrenmek istiyorsan C++. Hızlı başlangıç kolay öğrenme için ise C#. Hangi alanda ilerlemek istiyorsan ona öncelik verebilirsin.

C++
Düşük seviyeli ve yüksek performanslı bir dil, bellek yönetimine kadar her şeyi sende, yazdığın programda daha fazla kontrole sahip olursun ama daha fazla sorumluluk gerektirir.
Kullanım alanları: UE oyun motoru, gömülü sistemler, performans gerektiren sistemler.

C#
C++'dan sonra çıkmış daha modern kullanışlı ve daha kolay öğrenilebilen bir dil.
Kullanım alanları: Unity oyun motoru, web siteleri, masaüstü ve mobil uygulamalar, ve bunlar için güçlü ve geniş bir .net ekosistemi var.

Hangi alanda kendini geliştirmek istiyorsan onu öğren, her şeyi öğrenmeye çalışmana gerek yok. Eğer UE da oyun yapacaksan C++ da kendini geliştir, bir web sitesi geliştirecek sen C# .net, Java'ya da node.js de kendini geliştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı