C öğrenmek hata mı?

Direkt makine dilini öğren, ikili taban ile kodlamaya başla.

Neyse işin şakasını bırakalım. İster C# ister C++ ister JAVA kullan. Hepsinin ortak noktası derlenip makinenin anlayacağı bir dile çevrilmesi. Bazı diller makine diline daha yakın bazıları ise daha uzak. Şöyle söyleyelim. Kısa ifadelere sahip diller makine diline yakın, uzun olanlar daha uzak ama sonuçta çevriliyor. İşlemcinin yaptığı da kodu makine dili yani ikili sayı tabanı olarak anlaması.
Assembly başlıyorum teşekkür ederim :).
Ama hızlarıda var neyse C kararım :)
C++ ve Assembly ikilisini öğrenmelisin.
Abi şaka mı gerçek mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Sana niye şaka yapayım? Donanımla çalışmak istemiyor musun?
Donanımla çalışmak için assembly gerekmiyor. Assembly öyle oturup çalışayım da öğreneyim diyeceğin kadar kolay bir yapı değil. Eskide kaldı.

Donanımla çalışmak için assembly gerekmiyor. Assembly öyle oturup çalışayım da öğreneyim diyeceğin kadar kolay bir yapı değil. Eskide kaldı.
Biri şaka amaçlı demiştide ordan kaldı kafamda, Assembly teorik olarak biliyorum her yerde dili farklı ıntel amd amd tüm elektronikler kendine ait bir assembly dili varmış zaten.
@Berkay Davas Donanımla çalışmak için tabii ki tek Assembly gerekmiyor. Ben performans açısından konuştum. C++ ve Assembly işini görecektir. C'de öğrenebilir, kendi tercihi.
C daha yakın diye biliyorum ben donanıma C++ dan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı