alpknkc
Kilopat
- Makaleler
- 3
Daha fazla
Kafani karistirmak istemem aslinda ama aslinda MacBook Air M1 cok guzel cihaz. Sadece bence yeterince olgunlasmadi ARM islemcileri. Gozum kapali guvenemem tum development islerine.
16:10 aspect-ratio bence cok guzel. 3:2 de guzel. Yazilim gelistirirken enine degil boyuna genislik onemli.
Entegre GPU olmamasi bence daha iyi. Sistemi isitacak bir komponent yok, sicaklik ve enerji management daha kolay olur.
Bence development cihazda klavye - monitör ve SSD hizi da cok onemli. Klavyesi kotuyse iskence cekersin, monitör renk gamutu yetersizse web gelistirme yaparken isini duzgun yapamazsin. Disk okuma hizi compile suresini de kisaltiyor. Oyun için gerek yok ama ayirabilecegin bütçe varsa NVMe tavsiye ederim.
4600H nasıl bir işlemci kontrol etmedim, muhtemelen fazlasiyla yeterlidir.
Muhtemelen öğrenme aşamasını atlattığım zaman MacBook'a kesinlikle dönüş yaparım diye düşünüyorum hocam. Ama bu süreçte her şey Windows üzerinden gösterildiği için macOS karşılığını arayarak zaman kaybetmek öğrenme sürecinde sorun çıkaracak gibi sizin dediğiniz gibi. Matebook'ların birçok inceleme videosunu izledim ve bahsettiğiniz konulardan övgüyle bahsediliyor. Tabi canlı canlı görme imkanım olmadı fakat ekran 2K Fullview olarak adlandırdıkları bir teknoloji ve IPS panel ve %100 sRGB gibi özellikler barındıran gayet iyi bir panelmiş. En azından @Ali Güngör ‘de yaptığı incelemede ve ölçümlerde %98 gibi bir değer alarak bunu doğruladı. SSD'si izlediğim incelemelerde yapılan testlerde 3500 MB yazma hızlarına ulaşabiliyor. Klavye ve touchpad kullanımınada iyi birçok incelemede iyi yorumlar yapıldı. RAM'leri 2666MHz sanırım ve bu kafamı kurcaladı. Bu dönemde en azından D16 modelinde olduğu gibi bunda da 3200MHz beklerdim. Ryzen işlemciler 3200MHz standart öneriliyor genelde.