C# öğrenmek vakit kaybı mı?

Bu tip işlemleri Server-Side üzerinde yaptırmanız lazım. C# programı sadece bir istemci olmalı. FTP veya MySQL şifresini programa koyarsanız kolay bir şekilde saldırıya uğrarsınız.
Teşekkür ederim. İlk defa online odaklı bir iş yapıyorum ondan güvenlik konusunda biraz tecrübesizim. Başka bir konuda yardıma ihtiyaç olursa sizi etiketlerim.

Şu an C# ve Java'yı iyi derece biliyorum ve birkaç büyük yazılım yaptım ancak gerek hızı gerek güvenlik sebeplerinden ötürü masaüstü programlamada C++'a geçiş yapmak istiyorum. Sizce gerek var mı? Yoksa projelerime C# üzerinden devam mı etmeliyim?
Bir şeyi bilmekten zarar gelmez. Bilmemenin eksikliğini yaşayabilirsin.

Şu an C# ve Java'yı iyi derece biliyorum ve birkaç büyük yazılım yaptım ancak gerek hızı gerek güvenlik sebeplerinden ötürü masaüstü programlamada C++'a geçiş yapmak istiyorum. Sizce gerek var mı? Yoksa projelerime C# üzerinden devam mı etmeliyim?
Gerek olup olmadığı buradaki insanlar karar veremez. Bunun kararını proje verir. Dil sadece bir araç. Aracı seçebilmek için etkenlere bakmak lazım. Performans, ekip tecrübesi, zaman, maliyet, kalite vs.

C# ilede güvenliğini sağlayabilirsin. Dili değiştirdim artık güvenliyim demek ne kadar doğru?

Tavsiyem iyi bildiğim dediğin dil üzerinden devam et.

Neden vakit kaybı olsun? İş dünyasında en çok tercih edilen dillerden birisi. Bazı arkadaşlar C++'ı önermiş ama C++ iş dünyasında artık eskisi kadar tutulmuyor.

Neden vakit kaybı olsun? İş dünyasında en çok tercih edilen dillerden birisi. Bazı arkadaşlar C++'ı önermiş ama C++ iş dünyasında artık eskisi kadar tutulmuyor.
Evet, iş sayısı bayağı daha fazla C#'ın ama C++ varken neden tercih edildiği hakkında bir fikrim yok. Bence kolay Syntax yapısı hariç pek bir avantajı yok.

C#'daki güvenlik endişem genel olarak çok kolay decompile edilebilmesi. GameMaker gibi programları decompile edip korsan sürümünü çıkarabiliyorlar.

C++'da ise assembly benzeri bir dilde kodlara ulaşması bayağı daha zor. Tabii başka şekilde korumalar vs. konulabilir ama kodlara bu kadar kolay erişim beni rahatsız etti. Ki başka firmaları da rahatsız etmiş olacak ki EA, Steam, Ubisoft'un yazılımlarının hepsi C++ ile yazılmış. Yoksa dil ile sıkıntım yok.

Evet, iş sayısı bayağı daha fazla C#'ın ama C++ varken neden tercih edildiği hakkında bir fikrim yok. Bence kolay Syntax yapısı hariç pek bir avantajı yok.

C#'daki güvenlik endişem genel olarak çok kolay decompile edilebilmesi. GameMaker gibi programları decompile edip korsan sürümünü çıkarabiliyorlar.

C++'da ise assembly benzeri bir dilde kodlara ulaşması bayağı daha zor. Tabii başka şekilde korumalar vs. konulabilir ama kodlara bu kadar kolay erişim beni rahatsız etti. Ki başka firmaları da rahatsız etmiş olacak ki EA, Steam, Ubisoft'un yazılımlarının hepsi C++ ile yazılmış. Yoksa dil ile sıkıntım yok.
C#, Microsoft tarafından geliştirilen, .NET framework üzerine inşa edilmiş bir programlama dildir ve genellikle Windows işletim sistemi için yazılmış yazılımlar ve uygulamalar geliştirmek için kullanılır. C#, birçok farklı türde uygulama ve platform için kullanılabilir, ancak en çok Windows platformu için yazılmış yazılımlar ve uygulamalar için kullanılır.

C++, geniş bir kullanım alanına sahip, C programlama dilinin geliştirilmesiyle oluşan bir programlama dilidir. C++, sistem programlama, oyun geliştirme, veri yapıları ve algoritmaları gibi birçok farklı alanda kullanılabilir. C++, yüksek performanslı uygulamalar geliştirmek için tercih edilir ve geniş bir ekosistemi bulunan, eski ve güncel bir programlama dildir.

İş imkanları açısından, C# daha çok enterprise sektöründe yaygın olarak kullanılır ve özellikle Windows platformu için yazılmış yazılımlar ve uygulamalar için iş imkanı sunar. C++ ise daha çok sistem programlama, oyun geliştirme gibi alanlarda iş imkanı sunar ve çok sayıda farklı platformda kullanılabilir.

Her iki dilde de iş imkanları bulunmaktadır, ancak hangi dilde daha fazla iş imkanı olacağı platforma, ihtiyacınız olan uygulamanın türüne ve size uygun olan programlama paradigmasına bağlıdır.

C# gibi açık kaynaklı programlama dillerinin kolayca decompile edilme riskini önlemek için bazı yollar vardır;

Bytecode Obfuscation: Kodların okunmasını zorlaştırarak gizleme yöntemidir.

Tamamı ile Binary olarak dağıtmak: Kodların çalışması sırasında okunamayacak şekilde binary formatta dağıtmak.

Crypto-Based Code Protection: Kodları şifreleyerek gizleme yöntemidir.
Tamamı ile Assembly olarak dağıtmak: Kodların çalışması sırasında okunamayacak şekilde assembly formatta dağıtmak.

DLL Bütünleştirme: Kodları başka bir DLL'e ekleyerek gizleme yöntemidir.

Tamamı ile Native Code olarak dağıtmak: Kodların çalışması sırasında okunamayacak şekilde native code formatta dağıtmak.

Bu yolların her birinin avantaj ve dezavantajları vardır ve her bir projenin ihtiyacına göre en uygun olanı kullanılmalıdır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı