C# öğrenmeye devam mı edilmeli yoksa web programlama mı öğrenilmeli?

Para aklımdan bile geçmedi şu an. Güzel fikir bulmak gayet de önemli. Yazılım hayatımı Hello World ya da öğrenci ekleme çıkarma programları yazarak geçirmek istemiyorum.

Yukarıda birisi ASP.NET Core öğrenmemi önermişti. Siz hangi dili veya dilleri önerirsiniz? Benim bildiğim PHP gibi dillerle web programlanıyor.
PHP daha popüler olduğu için sık sık tercih edilen bir yazılım dili olmakta. C# ile ASP.NET kodlayabilirsin fakat destek konusunda PHP daha büyük bir destek alıyor. Yani bir sorun yaşadığında internette araştırıp bulma ihtimalin PHP'de daha yüksek. Bana hangisini kullandığımı sorarsan ben PHP kullanıyorum.

C# ile devam etmeni öneririm. C# dilinin kullanım alanı çok geniş. Amacın web alanında gelişmek ise ona göre şekillenmen gerekiyor. Web alanında sıklıkla duyacağın 2 ana terim vardır. Bunlar Frontend ve backend. Çoğu iş ilanında frontend developer, backend developer veya fullstack developer gibi başlıkları görürsün. Bu iki terimi araştırarak işe başlayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı