C/C++ C++ öğrensek C bilmiş sayılıyor muyuz?

@jtxkopt peki bu C++ bilenin C'yi direkt olarak bildiği anlamına mı geliyor?

Elbette. OOP Syntax'ını (ve tabii diğer o süslü syntaxları) çıkarırsan geriye ne kalıyor ki?

C++ yazan biri kapsamlı bir C programını C++'da yazdığına benzer bir yaklaşımla yazarsa Memory Menage'den patlar en basitinden. Zira C'de her şeyi manuel olarak yapıyorsunuz.
@jtxkopt 'in dediği gibi birisi olduğunu düşünmüyorum.
Zaten new keyword'ü olmayacağından kendini o kadar adapte eder artık. Elbette direkt bire bir geçiş yapamaz ama %80-90 arası hakim olacaktır.

Elbette. OOP syntax'ını (ve tabii diğer o süslü syntaxları) çıkarırsan geriye ne kalıyo ki?
Peki ya template'ler, copy ve move semantikleri, RAII sistemi, IOStream sistemi, dilin içinde gelen bellek tahsis sistemi ve daha fazlası? C++'ı bence C'nin superset'i olmaktan ayıran şeyler bunlar.

Superset değil de, aynı kümenin içindeki iki farklı küme demek daha mantıklı sanki. Veya kesişen iki küme şeklinde de gösterebiliriz sanırım.

Elbette. OOP Syntax'ını (ve tabii diğer o süslü syntaxları) çıkarırsan geriye ne kalıyor ki?

I/O Stream
MEMORY_MANAGEMENT
Hata Ayıklama

Ayrıca C++'deki Vector, set, list, map tarzı bir yaklaşımla programlama yapan birisi C'de bunların alternatiflerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilecek mi? Bunlar yine MEMORY_MANAGEMENT ile alakalı. C'nin dinamiklerini oluşturan bu fikre kesinlikle hakim olunacağını düşünmüyorum. Örneğin gel C'de dinamik bir dizi oluştur desem C++ yaklaşımına hakim birisi çok fazla zorlanacak Vector gibi yapıları kullanmadan.

Oto düzeltme bazı C'leri C++ yapmış neden bilmiyorum şimdi düzelttim.

Yahu elbette C++'taki özellikleri ve konforu C'de aramayacak yani. Benim bahsettiğim C syntax'ı için ayrı bir çaba harcamasına gerek kalmayacak. Hala kesin bir şekilde "Hayır bilemezsin." demek bana saçma geliyor çünkü iki dil arasında devasa farklar yok. Kısa bir araşırtırma ile bu farklara hakim olunabilir ve C'de karşılık gelen alternatifler öğrenilebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı