C++ TextBox'daki Yazıyı Seçme Kodu

Can Kural

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara - Yenimahalle
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, bugün okul için basit bir program yapacaktım. Her şeyi hazırladım..... derken ufacık bir kodu bir türlü hatırlayamadım.:confused:

TextBox11'e girilmiş öğrenci bilgileri var.
Onun üstünde 10 tane TextBox var ve bu TextBoxlar'da öğrencinin adı, soyadı, numarası falan fistan diye bilgileri var.

Ben butona tıkladığımda bu 10 TaneTextbox'da yazılan yazıları toplayıp TextBox11'de bulacak, yani bir nevi bizim Not Defterindeki CTRL+F görevini yerine getirecek ama nasıl?:confused::confused:

Şöyle bir kod girdim;
Kod:
TextBox11.SelectedText = (TextBox1.Text + TextBox2.Text + TextBox3.Text + TextBox4.Text + TextBox5.Text + TextBox6.Text + TextBox7.Text + TextBox8.Text + TextBox9.Text + TextBox10.Text)

Ancak program nasıl oluyorsa bu TextBoxlar'daki yazıyı toplayıp TextBox11'deki yazının yerine yazıyor.

Yardımlarınıza çok acil ihtiyacım var.:eek:

mnVR0.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod:
            string arananVeri =TextBox1.Text +" "+TextBox2.Text +" "+TextBox3.Text +" "+ TextBox4.Text +" "+ TextBox5.Text +" "+ 
TextBox6.Text +" "+ TextBox7.Text +" "+ TextBox8.Text +" "+ TextBox9.Text +" "+ TextBox10.Text;

string tumVeriler = textBox11.Text;

//aradığımız verinin textbox11'de hangi indeksten itibaren yer aldığını tespit ediyoruz. 
            int indeksArananVeri = tumVeriler.IndexOf(arananVeri);

//Textbox11'de bu indeksden başlayıp aranan verinin uzunluğu kadar metin seçili hale getiriliyor. 
          textBox11.Select(indeksArananVeri, arananVeri.Length);

//textBox11'de kod ile yapılan seçim gizlenmesin gösterilsin
          textBox11.HideSelection = false;

Dediğiniz gibi yapıyorum ancak;

WKQoF.png

- - - Güncellendi - - -

Düşüne düşüne kafayı yiyecektim, son anda buldum. :)
İnsanın sayfa sayfa kodu unutmayıp, tek satırlık kodu unutması çok tuhaf.
Neyse gereken kod;
Kod:
Dim a As String        Dim b As String
        a = TextBox1.Text + TextBox2.Text + TextBox3.Text + TextBox4.Text + TextBox5.Text + TextBox6.Text + TextBox7.Text + TextBox8.Text + TextBox9.Text + TextBox10.Text
        b = InStr(RichTextBox1.Text, a)

If b Then
            RichTextBox1.Focus()

RichTextBox1.SelectionStart = b - 1
            RichTextBox1.SelectionLength = Len(a)
        Else
            MsgBox("Bu bilgilere sahip öğrenci bulunamadı!")
        End If

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı