C# timer ile zamanı kaydetme

lastromance21

Hectopat
Katılım
7 Eylül 2020
Mesajlar
262
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, C# ile alakalı bir ödevim var ve konusu kim milyoner olmak ister gibi. 3 soru hazırladım, her şey tamam ama tek sıkıntı hocanın istediği puan sistemini yapamadım. Hocanın istediği şu; 30 saniye süresi var her sorunun ve 1. sorunun cevabını 21 saniyede yaptım diyelim, 21. saniyeyi diğer forma nasıl yazabilirim ve en sonda 3 tane cevabın toplamını istiyor. Yardım edecek varsa teşekkürler, iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Settings oluştur. Oluşturduğun şeyin adı herhangi bir şey olabilir ben örnek olsun diye sec diyeceğim. Global değişken ata. Timer'da saniyeyi saydırırken bu global değişkeni kullan. Soru tamamlandığında artık ne üzerinden tamamladıysan onun eventine bu global değişkeni Properties.Settings.sec = a mesela. Sonrasında diğer formdan bu veriyi çek. label1.text = Properties.Settings.sec gibi. Normalde bunu settings yerine local datayla çalıştırmak daha sağlıklı olur ama ezbere iş yapmanı tavsiye etmek istemediğim için alıp local data üzerinde çalışacağın kodları vermek istemiyorum.
 
Settings oluştur. Oluşturduğun şeyin adı herhangi bir şey olabilir ben örnek olsun diye sec diyeceğim. Global değişken ata. Timer'da saniyeyi saydırırken bu global değişkeni kullan. Soru tamamlandığında artık ne üzerinden tamamladıysan onun eventine bu global değişkeni properties. Settings. Sec = a mesela. Sonrasında diğer formdan bu veriyi çek. Label1.text = properties. Settings. Sec gibi. Normalde bunu settings yerine local datayla çalıştırmak daha sağlıklı olur ama ezbere iş yapmanı tavsiye etmek istemediğim için alıp local data üzerinde çalışacağın kodları vermek istemiyorum.

Hocam sağ ol şimdi deniyorum.
 
Static bir class oluşturup yapabilirsin.

C#:
public static class Veri
{
    public static int Sayac;
}

Kullanım;

C#:
Veri.Sayac = 30;
 

Yeni konular

Geri
Yukarı