C# Windows forms ses dosyası hatası

Halileo Halilei

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün Visual Studio ile kendimce basit bir oyun yapmıştım. Uygulamayı publish ettim ve exe dosyasını açınca resimdeki gibi bir hata aldım. Devam deyince uygulamama hala girebiliyorum fakat kod editöründe eklediğim ses dosyaları çalınmıyor, editör ile uygulamayı açtığımda ise ses dosyaları sorunsuz bir şekilde çalınıyor. Bunun bir çözümü var mı?

Dosya Ekleri

• hata.PNG
    hata.PNG
    14,5 KB · Görüntüleme: 91
Aldığım hata ve ses ile ilgili kodlar bu şekilde.

Dosya Ekleri

• kod3.PNG
    kod3.PNG
    3,9 KB · Görüntüleme: 62
  • kod2.PNG
    kod2.PNG
    3,2 KB · Görüntüleme: 67
  • kod1.PNG
    kod1.PNG
    5,7 KB · Görüntüleme: 54
  • ayrinti3.PNG
    ayrinti3.PNG
    9,2 KB · Görüntüleme: 55
  • ayrinti2.PNG
    ayrinti2.PNG
    12 KB · Görüntüleme: 52
  • ayrinti1.PNG
    ayrinti1.PNG
    10,5 KB · Görüntüleme: 50
Aldığım hata ve ses ile ilgili kodlar bu şekilde.
Ses dosyasını bulamadığını için hata veriyor. Ses dosyasını tanımlarken Application.StartupPath + "/ses_dosyasi" şeklinde tanımlamayı deneyin. Sorun muhtemelen çözülecektir. Bunu yaparken şunu da unutmayın. Ses dosyası ana dizinde olmalı.

Ses dosyasını bulamadığını için hata veriyor. Ses dosyasını tanımlarken Application.StartupPath + "/ses_dosyasi" şeklinde tanımlamayı deneyin. Sorun muhtemelen çözülecektir. Bunu yaparken şunu da unutmayın. Ses dosyası ana dizinde olmalı.

Sorun çözülmedi. Ses dosyalarım projenin bin\debug klasöründe. Ana dizin derken tam olarak nereyi kastediyorsunuz anlayamadım.

Sorun çözülmedi. Ses dosyalarım projenin bin\debug klasöründe. Ana dizin derken tam olarak nereyi kastediyorsunuz anlayamadım.
Programın çalıştığı dizin ana dizindir. Ana dizine erişmek için söylediğim kodu kullanmanız gerekiyor. Bunu yapmanız gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı