C# yapılan projenin SQL tablolarını başka bilgisayarda açma

Hocam çok teşekkür ediyorum hallettim sorunu belirttiğiniz gibi yazınca çözüldü öğrenmek maksatında tam olarak sorun neydi açıkayabilir misiniz

Burada hata almanızın sebebi "komut" adında bir SQLiteCommand oluşturduktan sonra, DataAdapter'a tekrardan yeni bir SqliteCommand oluşturup buna string parametre vermek yerine SqliteCommand parametresi vermeniz.

Eki Görüntüle 1765468
hocam birde dediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama data source kısmına nasıl bir dosya bilgisi girmem gerekiyor o kısımda hala bir çözüm üretemedim ne yaparsam yapayım aklıma veritabanı dosyasını kendi bilgisayarımda göstermek geliyor global olarak nasıl gösterebilirim ki

Burada size vermiş olduğum kodda Application.StartupPath exe dosyasının bulunduğu klasörü temsil ediyor.

Örneğin yazdığınız program "C:\Program Files\AutoLoginner\program.exe" konumundayken aşağıdaki kodu kullanırsanız C# bunu DataSource='C:\\Program Files\\AutoLoginner\\mydb.db';Version=3; olarak anlayacaktır.

Burada hata almanızın sebebi "komut" adında bir SQLiteCommand oluşturduktan sonra, DataAdapter'a tekrardan yeni bir SqliteCommand oluşturup buna string parametre vermek yerine SqliteCommand parametresi vermeniz.

Burada size vermiş olduğum kodda Application.StartupPath exe dosyasının bulunduğu klasörü temsil ediyor.

Örneğin yazdığınız program "C:\Program Files\AutoLoginner\program.exe" konumundayken aşağıdaki kodu kullanırsanız C# bunu DataSource='C:\\Program Files\\AutoLoginner\\mydb.db';Version=3; olarak anlayacaktır.

Hocam ama şöyle bir durum oluşmaz mı ben sonuçta uygulamanın her bilgisayarda çalışmasını istiyorum kendi bilgisayarımda uygulamanın kurulu olduğu kısmı gösterirsem başka bilgisayarda bu bölüm C değil örnek veriyorum D ye kurulursa nasıl bağlantıyı görecek

Visual Stuido kurduğunuz zaman LocalDB özelliğini de kurmuş oluyorsunuz. LocalDB olarak tanımlarsanız projenizin klasörü içerisinde bulunabilir. Ardından oradan connectionString olarak alabilirsiniz, internette ufak bir araştırma ile LocalDB yapmayı bulabilirsiniz.
NOT: Eğer bu yönetimi kullanırsanız LocalDB yolunu belirtirken belirli bir klasöre kadar sistemin yolunu otomatik çekecek bir kod yazmanız gereklidir. C diskinde ise C, D diskinde ise D diskini seçtirmelisiniz.

Hocam ama şöyle bir durum oluşmaz mı ben sonuçta uygulamanın her bilgisayarda çalışmasını istiyorum kendi bilgisayarımda uygulamanın kurulu olduğu kısmı gösterirsem başka bilgisayarda bu bölüm C değil örnek veriyorum D ye kurulursa nasıl bağlantıyı görecek

Dostum Application.StartupPath'ı bu yüzden kullanıyoruz. Yazdığım kodu copy paste yaparak dener isen demek istediğimi anlarsın...

Dostum Application.StartupPath'ı bu yüzden kullanıyoruz. Yazdığım kodu copy paste yaparak dener isen demek istediğimi anlarsın...
Hocam dediğiniz kodu söylediğiniz gibi yazdım ve kendi bilgisayarımda sorunsuz bir şekilde çalıştırdım fakat başka bilgisayarlarda hala çalıştıramıyorum başka bilgisayarda çalıştırdığım zaman alttaki hatayı alıyorum
sd.png

Hocam dediğiniz kodu söylediğiniz gibi yazdım ve kendi bilgisayarımda sorunsuz bir şekilde çalıştırdım fakat başka bilgisayarlarda hala çalıştıramıyorum başka bilgisayarda çalıştırdığım zaman alttaki hatayı alıyorum
sd.png
1685538149377.png

buda bana söylediğiniz kodu yazıp çalıştırdığım sorunsuz bir şekilde kendi bilgisayarımda çalışıyor ama başka bilgisayarda yukarıda attığım hatayı alıyorum

Hocam dediğiniz kodu söylediğiniz gibi yazdım ve kendi bilgisayarımda sorunsuz bir şekilde çalıştırdım fakat başka bilgisayarlarda hala çalıştıramıyorum başka bilgisayarda çalıştırdığım zaman alttaki hatayı alıyorumEki Görüntüle 1801048

Eki Görüntüle 1801049
buda bana söylediğiniz kodu yazıp çalıştırdığım sorunsuz bir şekilde kendi bilgisayarımda çalışıyor ama başka bilgisayarda yukarıda attığım hatayı alıyorum

Ayrıca sorun bu satırdaki kod yerine başka bir problem olabilir mi? Attığınız ekran görüntüsünde "Ayrıntılar" bölümünde ne yazıyor paylaşır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı