Çaba mı kolaylık mı?

VISATAR

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP 250 G7
16 GB RAM 2666MHZ 19 CL
İNTEL CORE İ3-1005G1
NVIDIA MX110 2GB
Meslek
ÖĞRENCİ
Geçenlerde arkadaşım yeni bir PC aldı ve bana anlatınca çok şaşırdım. PC'yi annesi ona hemen almış, istediği gibi olmuş yani. O kadar kolay bir şekilde sahip oldu ki, gerçekten şaşırdım. Benim için ise durum farklı. Ben uzun zamandır çalışıp para biriktiriyorum ki istediğim gibi bir PC alabilirim, ama o hemen halletti. Hani, bu bana biraz garip geliyor, çünkü böyle büyük bir şeyi emeksiz almak bana çok anlamlı gelmiyor. Annesi ona istediği şeyi hemen almış ama ben kendi hedeflerime ulaşmak için çaba gösteriyorum. Aslında, elde edilen şeyin ne kadar değerli olduğu, o yolda gösterdiğimiz çabaya bağlı bence. Bir şeyleri çalışarak kazanmanın verdiği tat başka, yoksa kolayca alınan şeyler fazla kıymetli olmuyor gibi geliyor bana. Tabii ki alıp almamasına ben karışamam ama yine de görüşlerimi paylaşayım dedim. Belki sizde yaşamışsınızdır.

Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Geçenlerde arkadaşım yeni bir PC aldı ve bana anlatınca çok şaşırdım. PC'yi annesi ona hemen almış, istediği gibi olmuş yani. O kadar kolay bir şekilde sahip oldu ki, gerçekten şaşırdım. Benim için ise durum farklı. Ben uzun zamandır çalışıp para biriktiriyorum ki istediğim gibi bir PC alabilirim, ama o hemen halletti. Hani, bu bana biraz garip geliyor, çünkü böyle büyük bir şeyi emeksiz almak bana çok anlamlı gelmiyor. Annesi ona istediği şeyi hemen almış ama ben kendi hedeflerime ulaşmak için çaba gösteriyorum. Aslında, elde edilen şeyin ne kadar değerli olduğu, o yolda gösterdiğimiz çabaya bağlı bence. Bir şeyleri çalışarak kazanmanın verdiği tat başka, yoksa kolayca alınan şeyler fazla kıymetli olmuyor gibi geliyor bana. Tabii ki alıp almamasına ben karışamam ama yine de görüşlerimi paylaşayım dedim. Belki sizde yaşamışsınızdır.

Bence kendi emeğin ile çalışıp didinip aldığın şeyler daha kıymetli tabii bu herkes için farklılık gösterebilir yaşın kaç bilmiyorum fakat belli bir yaştan sonra ailelerin çocuklarına bu kadar şımarık yani her istediğini gerçekleştirmemesi gerekiyor ileriki hayatında büyük değişiklik gösterebilir böyle davranışlar.

Tabi ki kendi emeğinle yaptığın şeyler sana daha özel farklı gelir maalesef herkes için hayat eşit değil ancak zor zamanlar güçlü insanları oluşturur.

İnsanın kendi çalışıp kendi el emeği ile bir şeyler alması daha iyi. Hem böyle hayattan daha çok zevk alınıyor bence. Bir şeyi kolay elde edince kıymetide bilinmiyor.

Tabii ki kendi emeğinle yaptığın şeyler sana daha özel farklı gelir maalesef herkes için hayat eşit değil ancak zor zamanlar güçlü insanları oluşturur.

Şu anda o arkadaşıma 20 TL verseler BİM'e gidip çiğ köfte alır ancak bana verseler o parayı 2 günde 380 TL yapabilirim rahatça. Ailem telefon almadı Papara kullanamıyorum daha doğrusu bütün dijital bankacılık uygulamalarını. Ticarette yapamıyorum yani. Bilgisayarım deseler zaten Valorant'ta 40 FPS veriyor onu da oynayamıyorum. CS 2ye hiç girmeyin 8 FPS veriyor. Benim de kafayı taktığım bu, 3 yıldır hayalini kurduğum PC'nin parasının daha yüzde 10'unu bile toparlayamamışken arkadaşıma istediğim PC'yi gösterip ertesi hafta benim gösterdiğim PC'nin siparişinin ekran fotoğrafını göstermesi.

Yaşım 15 hocam.

Benim de 17 dostum senin gibi bende kendim bir şeyler başarmak için çabalıyorum mesela geçenlerde yeni bir PC topladım kendim biraz para biriktirdim 15000 gibi kalanını 10000 TL ailem verecekti sistemi sipariş ederken babam benden para almadı sende kalsın dedi ve şimdiki hayalim 18 yaşına gelince direk iyi kötü bir araba almak umarım herkes hayallerini en hayırlı şekilde gerçekleştirir.

Şu anda o arkadaşıma 20 TL verseler BİM'e gidip çiğ köfte alır ancak bana verseler o parayı 2 günde 380 TL yapabilirim rahatça. Ailem telefon almadı Papara kullanamıyorum daha doğrusu bütün dijital bankacılık uygulamalarını. Ticarette yapamıyorum yani. Bilgisayarım deseler zaten Valorant'ta 40 FPS veriyor onu da oynayamıyorum. CS 2ye hiç girmeyin 8 FPS veriyor. Benim de kafayı taktığım bu, 3 yıldır hayalini kurduğum PC'nin parasının daha yüzde 10'unu bile toparlayamamışken arkadaşıma istediğim PC'yi gösterip ertesi hafta benim gösterdiğim PC'nin siparişinin ekran fotoğrafını göstermesi.
Bende senin gibi yıllarca bekledim yaşıtlarım görgüsüzce gösterirken sadece izledim hatta ağladığımı hatırlıyorum sırf bunun yüzünden benimde ailem almadı karşı çıktı ama bende kendi imkanlarımla bilgisayarı aldım önemli olan sabır. :)

Benim de 17 dostum senin gibi bende kendim bir şeyler başarmak için çabalıyorum mesela geçenlerde yeni bir PC topladım kendim biraz para biriktirdim 15000 gibi kalanını 10000 TL ailem verecekti sistemi sipariş ederken babam benden para almadı sende kalsın dedi ve şimdiki hayalim 18 yaşına gelince direk iyi kötü bir araba almak umarım herkes hayallerini en hayırlı şekilde gerçekleştirir.

Umarım arabanı alabilirsin. Benim tek sorunum ailem bana destek çıkmıyor. Teknoloji konusunda en ama en ufak bir destek bile yapmazlar. Yaz tatilinde iş bulup çalışmamıda istemiyorlar. 2 aydır buna kafa yoruyorum. Ne yapsamda PC için para biriktirsem diye düşünüp duruyorum ama bir sonuca varamıyorum. Ramazandan bir hafta önce annemin beslenme olarak koyduğu yemekleri 100-150 TL'ye satıyordum oradan gelir sağlıyordum. Çok acınası bir durumum var. 2 GB ekran kartlı bir laptop ile hayatımı geçiriyorum.

Başlıktaki soru için cevabım çaba olurdu herhalde. Konu içeriği için tek diyebileceğim gelip geçici zevkler bunlar, birazcık duruma pozitif de bakmalısınız diye düşünüyorum. Yani yalan yok Valorant yahut CS oynamasanız hayatınızdan bir şey eksilmeyecek bence. Bunun yanında hayatın tatlı gerçekleri ile erken tanışıyorsunuz. Arkadaşınızın yıllar sonra durumu ne olur bilmiyorum ancak bu kadar kolay edinmeye devam ederse bazı şeyleri sonu doyumsuzluk ve tatminsizlik ile sonuçlanabilir diye düşünüyorum. Ekonomik refahınızın aşırı yüksek olmasının da bazen iyi bir durum olmadığı kanaatindeyim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı